Нашата препоръка за рецепта с пилешко
Пиле Каджун с люти чушлета, кускус и къдраво зеле
Време за приготовление: 20 минути
Брой порции: 1 (умножете съставките, за да приготвите повече порции)
Нужни съставки
Кускус (50гр)
Къдраво зеле (50гр)
1 щипка чили
Няколко капки зехтин
Ще са ви нужни 2 тави за печене, ел. кана за вода или друг съд в който можете да кипнете вода,
1 купа, една чиния, нож и фолио за готвене
Метод за готвене на Пилето каджун с люти чушлета, кускус и къдраво зеле
1.Поръсете пилето с каджун, можете по желание да прибавите и други подправки за вкус и го поставете
във фолиото за готвене. Пуснете фурната на 190°C за 20 минути.
2.За да приготвите ястието още по-бързо, пригответе пилето сутринта или изпечете няколко пилешки гърди
предварително и ги приберете в хладилника.
След 10 минути.
- В тава за готвене, поставете къдравото зеле, капнете малко зехтин върху него и поръсете със сол.
Поставете във фурната с пилето и го оставете за 10 минути.
2.Кипнете водата и поставете кускуса в купичка, и добавете 100мл. кипяща вода.
- Оставете кускуса да абсорбира водата за 5 минути.
- След като кускуса е поел водата, нарежете лютата чущка и я добавете.Поръсете със зехтин и разбъркайте с вилица.
5.Извадете пилето и къдравото зеле от фурната и сервирайте в чинийка заедно с кускуса.
6.Насладете се.
Хранителни стойности за 1 порция:
Калории:511
Белтъчини: 37гр.
Въглехидрати: 46гр.
Мазнини: 17.1гр.