Отидете в начална страница
Nutrition

Сирене с пилешко месо, домати и босилек, запечено на тиган

Сирене с пилешко месо, домати и босилек, запечено на тиган
Lauren Dawes
Сценарист и редактор4 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Това сирене с пилешко, запечено на тиган, ще ви накара да го повторите и дори потретите.

Поднасяйки ви още една проста идея за приготвяне на храна, Niall Kirkland, запълва кутията ви за обяд, с това невероятно сирене с пилешко, домати и босилек. Поръсено с обилна порция лека моцарела и чедър, това е невероятно вкусно ястие,на което просто не може да се наситите.

Чудесно е за топла вечеря през седмицата, а и ще се запази няколко дни след това, така че ще имате и запазени обяди. Гарнирано с ориз басмати и вашия любим зелен зеленчук, вие ще имате питателна и здравословна храна, която ще ви държи сити през целия ден.

За четири порции

Продукти:

  • 1 супена лъжица 100% кокосово масло

  • 500 г пилешко бутче без кожа

  • Сол и черен пипер на вкус

  • 1 ч.л. чили на прах

  • 1 глава лук (ситно нарязан)

  • 3 скилидки чесън (счукани)

  • 1 червена чушка чили (ситно нарязана)

  • 400 г доматено пюре

  • 1 супена лъжица риган

  • 1 супена лъжица червен винен оцет

  • Стръкчета пресен босилек

  • 300 мл пилешки бульон

  • 100 г лека моцарела (настъргана)

  • 100 г лек чедър (настърган)

  • За гарнитура:

  • Ориз „Басмати“

  • Зелена салата или любими зелени зеленчуци

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 ° C / 350 ° F.

  2. Загрейте кокосово масло в тиган на умерен огън и добавете пилешките бутчета. Подправете обилно и добавете чили на прах. Запържете до хрупкавост отвън, след това обърнете и запържете още няколко минути. Извадете и оставете настрана.

  3. Сега добавете лука и запържете на умерен огън, докато омекне. Добавете чесъна и лют пипер и запържете за 1-2 минути.

  4. След това добавете доматеното пюре, разбъркайте добре, оставете да къкри и добавете ригана, винения оцет и босилека. Разбъркайте отново и оставете да ври 10 минути.

  5. Добавете своя пилешки бульон и пилешките бутчета в тигана. Залейте пилешките бутчета с моцарела и чедър, след това поставете тигана си във фурната, за да се пекат 20-25 минути.

  6. Сервирайте със сварен ориз“ басмати“ и зелена салата или любимите ви зелени зеленчуци.

Статиите са само и единствено с информативен и образователен характер и не трябва да се приемат като медицинска консултация. Ако имате притеснения консултирайте се със здравен специалист преди да приемате хранителни добавки или да правите особени промени в диетата си.

Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein