Как се изчислява калориен дефицит в 3 стъпки


Какво са калориите?
Какво представлява калорийният дефицит?
Защо калорийният дефицит е важен за загубата на тегло?
Как се изчислява калориен дефицит в 3 стъпки
1. Изчислете дневния си препоръчителен калориен прием.
Ниво на физическа активност | Коефициент на физическа активност | Описание |
Заседнал | 1,55 | Седя в по-голямата част от деня, без структурирана тренировка. |
Средно активен | 1,85 |
• Заседнала или ниско активна работа с 1 час тренировка на ден • Активна работа (средна активност 8+ часа на ден), но без структурирана тренировка |
Силно активен | 2,2 |
• Активна работа (средна активност 8+ часа на ден) и 1 час упражнения на ден • Заседнала или ниско активна работа, но с 2 час тренировка на ден |
Изключително активен | 2,4 |
• Тренировка за повече от 2 часа на ден • Средно активна работа (вървене цял ден) + поне 1 час тренировка на ден |
Умножете вашата БМС по стойността на активност = поддържащ брой калории
2. Регулирайте приема на калории за загуба на тегло
3. Приспособете се към физическата активност

Как да създадете калориен дефицит
Изберете си реалистични промени
Не слизайте твърде ниско
Позитивни промени
Комбинирайте кардио и силови тренировки
Не можете да постигнете добри резултати само с тренировки

Заключение

Клеър е регистриран диетолог чрез Академията по хранене и диететика https://www.eatright.org/ и сертифициран от борда здравен и уелнес треньор чрез Международния консорциум за здравно и уелнес коучинг. Има бакалавърска степен по биология и магистърска степен по клинична диететика и хранене от Университета в Питсбърг. Говоренето и писането за храна и фитнес е в основата на етоса на Клер, тъй като тя обича да използва опита си, за да помогне на другите да постигнат своите цели за здраве и тонус. Клеър също е сертифициран инструктор по колоездене на закрито и обича психическия и физически тласък, който получава от редовни курсове и йога. Когато не поддържа фитнес, тя се радва на спортните екипи на родния си град в Питсбърг или готви за семейството си в кухнята. Научете повече за опита на Клер тук.