Еърфрайърите изглежда са уредът, който е на мода и то по основателна причина. Ако в кухнята ви все още няма фритюрник, тази рецепта със сигурност ще ви накара да решите да инвестирате в такъв. Те са идеални, за да ви помогнат да създадете вкусни ястия и леки закуски, без да се нуждаете от обилно количество олио или мазнина за готвене, за да ви помогне да получите тази неустоима рецепта.
Пикантните пържени картофи и тиквички на Ниал Къркланд са идеалната алтернатива на бързата храна с по-ниско съдържание на мазнини и въглехидрати. Те са чудесни и ще ви помогнат да се придържате към новогодишните си решения, без да се налага да правите компромис с вкусовете и текстурите, които обичате. Двата компонента са готови за малко повече от 15 минути , което прави тази рецепта с минимални усилия победител за всяка вечер от седмицата. Убедете се сами и пробвайте сега!
Съставки
За пикантното пиле:- 400 г пилешки гърди (нарязани на дълго)
- 30 г царевично брашно
- 1 яйце (разбито)
- 100 г галета
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 ч.л. чили на прах или лют червен пипер
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- Разтопено кокосово масло
- 2 тиквички (нарязани на дебели ивици)
- 30 г царевично брашно
- 1 яйце (разбито)
- 100 г галета
- Сол и черен пипер на вкус
- Разтопено кокосово масло
Начин на приготвяне
1) За пикантното пиле пригответе 3 отделни чинии, в които да сложите отделно царевично брашно, яйце и галета. Подправете галетата, като добавите сол, черен пипер, лют червен пипер, пушен червен пипер и разбъркайте добре.
2) Овъргаляйте всяко парче пиле в царевичното брашно, после в яйцата и след това в галета.
3) Прехвърлете парчетата пиле в еърфрайър и намажете всяко парче с малко кокосово масло. Гответе за 15 минути. Всеки уред е различен, така че проверете дали пилето е сготвено добре, преди да сервирате. Украсете с парченца лук.
4) За картофите от тиквички пригответе царевично брашно, яйце и галета. Точно както направихте за пилето. Потопете всяко парче от тиквички в царевичното брашно, след това в яйце, след това в галета.
5) Сложете готовите тиквички във фритюрника, намажете с малко кокосово масло и изпържете за 10-15 минути. Сервирайте веднага с любимия си сос. Горещо препоръчваме нашия сос без захар сладко чили или барбекю.
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.