Приберете каквото сте планирали за вечеря и вместо това направете това. Намазани с богат сос от паста и много настъргано сирене, тези пилешки енчилади от любимия ни готвач, Найл Къркланд, гарантират, че ще си отиват добре. Те са идеални за изхранване на цялата къща ‐ или ако живеете сами, ще ги държите хладилника, така че да сте подготвили предварително хранене за няколко дни. Те са супер вкусен начин да включите малко зеленчуци в диетата си, заедно с много белтъчини‐ пилешки гърди, плюс можете да ги направите леки или пикантни, колкото искате, като коригирате количеството лют червен пипер на прах, който добавяте към соса. Вкусни и удовлетворяващи, те са чудесно решение, когато имате нужда от нещо малко и успокояващо, което да очаквате с нетърпение в края на деня.Ето как да ги направите:
Продукти За соса:
- 1 супена лъжица екстра върджин зехтин
- 1 глава бял лук (ситно нарязан)
- 2‐3 скилидки чесън (ситно нарязани)
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. люта чушка
- 1 ч.л. риган
- ½ ч.л. Чили на прах
- 400 гр макаронени изделия
- 1 супена лъжица пчелен мед
- 1 супена лъжица червен винен оцет
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица кокосово масло
- 1 бял лук (ситно нарязан)
- 2 чушки (нарязани на ситно)
- 500 г пилешки гърди (на кубчета)
- Сол и черен пипер на вкус
- 100 гр. Чедър с ниско съдържание на мазнини (настърган)
1.Загрейте фурната до 180 ° C / 350 ° F. За да направите соса, загрейте зехтина в тиган и добавете лука. Запържете за около 5 минути, докато омекне.2.Сега добавете чесъна, кимиона, лютата чушка, риган и лют червен пипер на прах, разбъркайте го с лука и запържете още 2 минути.3.Добавете пастата, меда и червения винен оцет, разбъркайте добре и оставете да къкри 15‐20 минути, докато сосът се сгъсти. След като сте готови, прехвърлете в блендер и разбийте до гладкост.4.Междувременно загрейте кокосовото масло в отделен тиган и добавете останалия лук и черен пипер. Запържете за 5 минути, извадете и оставете настрана.5.Сега добавете пилешкото месо, овкусете със сол и черен пипер и запържете до готовност. Добавете сварения лук и черен пипер обратно в тигана, последван от ½ от смесения ви сос енчилада. 6.Разбъркайте соса в останалата част от тавата и отстранете от котлона.7.За да направите вашите енчилади, добавете две големи лъжици пилешки пълнеж към тортиловите обвивки и ги оваляйте във форма за пури.8.Прехвърлете в тавичка за печене, отгоре с останалия сос енчилада и настърган чедър.9.Печете вашите енчилада за 15 минути. Гарнирайте с кориандър.
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.