
Научете как да си направите любимото ястие от ресторанта.Не можем да отречем, че пилешкото къри катсу е абсолютния хит този сезон.Любимият ни крал на кухнята, Найл Киркланд, ни благослови с тази лесна за следване алтернативна версия, за да можем всички да се насладим на любимото си ястие от ресторанта в комфорта на нашата собствена трапезария.
Това е перфектната комбинация от нежни пилешки гърди, хрупкава галета и гъст сос от къри. Честно казано, смятаме, че просто сме приземили това небесно вълшебство в чинията.
Продукти за две порции:1 голямо парче пилешки гърди • 1 яйце (разбито) • 30 г обикновено брашно • 50 г галета • 1 супена лъжица кокосово масло • 1 лук (ситно нарязан) • 2 моркови (нарязани на кубчета) • 2 см кубче джинджифил (настърган) • 2 скилидки чесън (настърган) • 1 ч.л. чили паста • 2 с.л. къри на прах • 1 ч.л. куркума • 1 чаша пилешки бульон • 200 мл кокосово мляко лайт • 1 супена лъжица соев сос • 1 супена лъжица пчелен мед

За гарнитура: • 75-100гр ориз басмати (на порция) • Нарязан пролетен лук • Сусам
Начин на приготвяне 1. Първо, загрейте фурната си до 200 ° C / 400 ° F. 2. Парчето пилешки гърди филетирайте на пеперуди и след това ги потопете в брашно, след това в яйцата, след това в галета. Прехвърлете в тава за печене и печете 20 минути. 3. Междувременно загрейте супена лъжица кокосово масло в голям тиган и добавете лука и моркова, запържете до омекване. След това добавете джинджифила, чесъна и лютата чили паста, разбъркайте добре и запържете за 30 секунди. 4. Добавете кърито на прах, куркумата и няколко пръски вода и разбъркайте в съда. Варете 2 минути. 5. Сега добавете пилешките гърди и оставете да къкри още 10-15 минути, докато сосът намалее наполовина. 6. Внимателно добавете соса в блендер и пасирайте до гладкост. Прехвърлете обратно в тигана. 7. Постепенно добавете кокосовото мляко в соса и след това добавете соевия сос и меда. 8. Оставете да къкри, докато вашият сос достигне желаната ви консистенция - трябва да е достатъчно гъсто. 9. Нарежете пилешкото си кацу на лентички и сервирайте с ориз и обилно количество сос къри. Гарнирайте с пролетен лук и сусамово семе - опитайте! Калории/ Протеини /Въглехидрати /Мазнини 552 /33g /73g /16g

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.
Свързани статии



