Тези вкусни домашно приготвени рула в питки наан са идеалната лека хапка за летните вечери.
Благодарение на Найл Къркланд за този невероятен обрат на класиката – питки пълни с вкусна пилешко, прясно гръцко кисело мляко и изобилие от хрупкав червен лук, те поставят отметка в полето за здравословна, вкусна храна, която ви изпълва с приятно удоволствие.
Продукти за 6 порции:
За питки наан
1 пакетче суха мая
125 мл топла вода
1 ч.л. пчелен мед
250 г обикновено брашно
3 супени лъжици гръцко кисело мляко
щипка сол
За пилешкото тика:
30 гр джинджифил
3 скилидки чесън
2 ч.л лют червен пипер
1 ч.л. куркума
½ ч.л. кимион
½ ч.л. чили на прах
30 мл оризов оцет
1 ч.л. сол
1 ч.л. пипер
1 супена лъжица зехтин
1 ч.л. кокосово масло
3 пилешки гърди (на кубчета)
Гарнитура:
Гръцко кисело мляко
Нарязан червен лук
Кориандър
Начин на приготвяне:
За питките наан комбинирайте топлата вода с мая и мед в малка купа и оставете за 5 минути, за да се активира.
След това комбинирайте брашно с чаена лъжичка сол в купа за смесване и създайте кладенче, като използвате края на дървена лъжица или шпатула.
Добавете гръцкото кисело мляко и маята смес в ямката и постепенно разбъркайте брашното от страни.
След като се комбинира, омесете върху леко набрашнена повърхност в продължение на 5 минути, след това покрийте и оставете настрана за 1 час, докато тестото се удвои по размер.
Разделете тестото си на 6 топки и оформете питки наан, като използвате ръцете си за мачкане върху леко набрашнена повърхност.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на много силен огън и поставете в него питките. Гответе от всяка страна по 3-4 минути, като мажете с малко кокосово масло от всяка страна.
За пилешката тика поставете всички съставки за марината tikka в блендер и разбийте до гладкост.
Прехвърлете маринатата в купа с кубчетата пилешки гърди и разбъркайте, докато пилето се покрие напълно. В този момент можете да мариновате пилето си, ако имате време, ако не отидете направо към скарата.
Загрейте скарата на силен огън и добавете пилешкото - оставете да се пече 5 минути, преди да започнете да обръщате парчетата. Мажете с кокосовото масло пилето си през целия този процес.
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.