Отидете в начална страница
recipes

Свежа салата от пиле със сос ‘Chipotle’ | Как да си приготвите вкусна лятна храна

Свежа салата от пиле със сос ‘Chipotle’ | Как да си приготвите вкусна лятна храна
Lauren Dawes
Сценарист и редактор4 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Тази леко люта пилешка салата е идеалният начин да подправите ващата лятна храна. Niall Kirkland се завръща с още една невероятна рецепта, която гарантираме, че веднага ще направи обедното ви меню незабравимо. Не само вкусна, но и макро-балансирана храна, пълна с протеини, здравословни мазнини и много витамини и минерали - това е абсолютен хит.

Използван често в мексиканското готвене, сосът / пастата от люти чушки чиполи има опушен, пикантен вкус, често с нотка на сладост и привкус на жар от дървени въглища. Уверено може да кажем, че това е вкусна салата с пиле, докосваща небцето.

А дори още не сме споменали за дресинга от авокадо ...

Продукти: За пилето:

  • 25 г чиполе паста (може да се намери във всеки голям супермаркет)
  • 1 супена лъжица екстра върджин зехтин
  • 1 скилидка чесън (ситно нарязан)
  • Сок от ½ а лайм
  • ½ ч.л. кимион
  • ½ ч.л. пушена червена чушка
  • ½ ч.л. Чили на прах
  • 1 супена лъжица пчелен мед
  • 2 пилешки гърди (приблизително 150 г всяка)
  • 1 супена лъжица кокосово масло
За дресинга от авокадо:

За салатата:

  • Листа от маруля
  • Чери домати
  • 2 ч.л черен боб
  • Червена чушка -нарязана
  • Начин на приготвяне:
  • Смесете заедно чиполе пастата от люти чушлета, зехтина, чесъна, сока от лайм, кимиона, пушената червена чушка, чилито на прах и меда, след което подправете със сол и черен пипер на вкус.
  • След това прехвърлете маринатата си в голяма купа заедно с пилешките гърди и втрийте маринатата във всяка от тях
  • Оставете да се мариноват, ако имате време, ако не, не се притеснявайте.
  • Сега добавете авокадото, кориандъра, чесъна, гръцкото кисело мляко, сока от лайм, кокосовото мляко, солта и черния пипер в мултифункционален комбайн и блендирайте до гладкост. Заделете.
  • Загрейте кокосовото масло в незалепващ тиган и добавете вашите мариновани пилешки гърди.
  • Запържете за 5-7 минути от всяка страна. Уверете се, че пилешкото месо е приготвено преди нарязване, може да искате да го изпечете още 10 минути във фурната, ако не сте сигурни.
  • За сервиране добавете маруля, чери домати, черен боб, чушка и черен пипер в купа и разбъркайте заедно.
  • След това добавете пилешките гърди с чиполе соса отгоре, последвано от дресинга от авокадо. Пробвайте!
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein