Тази леко люта пилешка салата е идеалният начин да подправите ващата лятна храна. Niall Kirkland се завръща с още една невероятна рецепта, която гарантираме, че веднага ще направи обедното ви меню незабравимо. Не само вкусна, но и макро-балансирана храна, пълна с протеини, здравословни мазнини и много витамини и минерали - това е абсолютен хит.
Използван често в мексиканското готвене, сосът / пастата от люти чушки чиполи има опушен, пикантен вкус, често с нотка на сладост и привкус на жар от дървени въглища. Уверено може да кажем, че това е вкусна салата с пиле, докосваща небцето.
А дори още не сме споменали за дресинга от авокадо ...
Продукти: За пилето:
25 г чиполе паста (може да се намери във всеки голям супермаркет)
1 супена лъжица екстра върджин зехтин
1 скилидка чесън (ситно нарязан)
Сок от ½ а лайм
½ ч.л. кимион
½ ч.л. пушена червена чушка
½ ч.л. Чили на прах
1 супена лъжица пчелен мед
2 пилешки гърди (приблизително 150 г всяка)
1 супена лъжица кокосово масло
За дресинга от авокадо:
За салатата:
Листа от маруля
Чери домати
2 ч.л черен боб
Червена чушка -нарязана
- Начин на приготвяне:
Смесете заедно чиполе пастата от люти чушлета, зехтина, чесъна, сока от лайм, кимиона, пушената червена чушка, чилито на прах и меда, след което подправете със сол и черен пипер на вкус.
След това прехвърлете маринатата си в голяма купа заедно с пилешките гърди и втрийте маринатата във всяка от тях
Оставете да се мариноват, ако имате време, ако не, не се притеснявайте.
Сега добавете авокадото, кориандъра, чесъна, гръцкото кисело мляко, сока от лайм, кокосовото мляко, солта и черния пипер в мултифункционален комбайн и блендирайте до гладкост. Заделете.
Загрейте кокосовото масло в незалепващ тиган и добавете вашите мариновани пилешки гърди.
Запържете за 5-7 минути от всяка страна. Уверете се, че пилешкото месо е приготвено преди нарязване, може да искате да го изпечете още 10 минути във фурната, ако не сте сигурни.
За сервиране добавете маруля, чери домати, черен боб, чушка и черен пипер в купа и разбъркайте заедно.
След това добавете пилешките гърди с чиполе соса отгоре, последвано от дресинга от авокадо. Пробвайте!
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.