Тази леко люта пилешка салата е идеалният начин да подправите ващата лятна храна. Niall Kirkland се завръща с още една невероятна рецепта, която гарантираме, че веднага ще направи обедното ви меню незабравимо. Не само вкусна, но и макро-балансирана храна, пълна с протеини, здравословни мазнини и много витамини и минерали - това е абсолютен хит.
Използван често в мексиканското готвене, сосът / пастата от люти чушки чиполи има опушен, пикантен вкус, често с нотка на сладост и привкус на жар от дървени въглища. Уверено може да кажем, че това е вкусна салата с пиле, докосваща небцето.
А дори още не сме споменали за дресинга от авокадо ...
Продукти: За пилето:
- 25 г чиполе паста (може да се намери във всеки голям супермаркет)
- 1 супена лъжица екстра върджин зехтин
- 1 скилидка чесън (ситно нарязан)
- Сок от ½ а лайм
- ½ ч.л. кимион
- ½ ч.л. пушена червена чушка
- ½ ч.л. Чили на прах
- 1 супена лъжица пчелен мед
- 2 пилешки гърди (приблизително 150 г всяка)
- 1 супена лъжица кокосово масло
За салатата:
- Листа от маруля
- Чери домати
- 2 ч.л черен боб
- Червена чушка -нарязана
- Начин на приготвяне:
- Смесете заедно чиполе пастата от люти чушлета, зехтина, чесъна, сока от лайм, кимиона, пушената червена чушка, чилито на прах и меда, след което подправете със сол и черен пипер на вкус.
- След това прехвърлете маринатата си в голяма купа заедно с пилешките гърди и втрийте маринатата във всяка от тях
- Оставете да се мариноват, ако имате време, ако не, не се притеснявайте.
- Сега добавете авокадото, кориандъра, чесъна, гръцкото кисело мляко, сока от лайм, кокосовото мляко, солта и черния пипер в мултифункционален комбайн и блендирайте до гладкост. Заделете.
- Загрейте кокосовото масло в незалепващ тиган и добавете вашите мариновани пилешки гърди.
- Запържете за 5-7 минути от всяка страна. Уверете се, че пилешкото месо е приготвено преди нарязване, може да искате да го изпечете още 10 минути във фурната, ако не сте сигурни.
- За сервиране добавете маруля, чери домати, черен боб, чушка и черен пипер в купа и разбъркайте заедно.
- След това добавете пилешките гърди с чиполе соса отгоре, последвано от дресинга от авокадо. Пробвайте!
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.