Това е най-добрата закуска за шампиони.
Забелязали сте, че вечерите вече са започнали да стават по-студени и по-тъмни, което означава, че има още повече причина да останете увити в одеало на дивана с любимите си телевизионни предавания и нещо вкусно за хапване.
Найл Къркланд е на разположение с тази невероятна по-вкус рецепта за пуканки. Не само, че е напълно неустоима комбинация от богат, тъмен шоколад, сладък блат, хрупкави пуканки и много фъстъчено масло – но направата му е и абсурдно проста.
Този сладкиш е идеален за споделяне със семейството или съквартирантите, и ще се запази добре в хладилника, така че да го имате за още няколко вечери за споделяне.
За 12 парчета- 40 г пуканки
- 1 ч.л. 100% кокосово масло
- 300 г 70% тъмен шоколад
- 25 гр маршмелоус
- 25 г изцяло натурално фъстъчено масло (гладко)
- Загрейте кокосовото масло в тиган на умерен огън и добавете пуканките. Покрийте с капак и изчакайте, докато всичките ви пуканки се изпукат, преди да извадите от тигана и да оставите настрана.
- Сега сварете тенджера с вода, поставете отгоре топлоустойчива чиния и добавете шоколада към ястието. Разбърквайте редовно, докато се разтопи напълно. Ако нямате топлоустойчива чиния, с която да разтопите шоколада си върху котлона, вместо това можете да го поставите в микровълнова фурна, просто внимавайте да го разбърквате на равни интервали.
- Прехвърлете разтопения шоколад в застлана тава за печене, като отделите малко от него за украса по-късно. Използвайте шпатула или задната част на лъжица, за да изгладите шоколада равномерно по тавата.
- Разпръснете пуканките си, маршмелоусите, разтопеното фъстъчено масло и останалия тъмен шоколад върху шоколада и охлаждате за около 30 минути.
- Разрежете на около 12 парчета с еднакви размери и се насладете!
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.