Не мислехме, че класическата фахита рецепта може да бъде подобрена, докато не направихме този феноменален шедьовър. Забравете за приготвянето по отделно на всяка фахита. Това беше тренд за изминалата 2020 г. Сега всичко е свързано с изграждането на много слоеве крехко и вкусно пиле, свежи чушки и сочно сиренце, което след това можете да нарежете на щедри парчета и да поднесете с много заквасена сметана и салса. Ако това все още не е привлякло цялото ви внимание, тогава не знаем какво би могло?
Порции 5Съставки
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 пилешки гърди (нарязани)
- 2 чушки (нарязани)
- 1 глава лук (нарязан)
- 2 с.л. подправка за фахита
- 4 тортили
- 150 г нискомаслена моцарела (настъргана)
- Салса
- Сметана
- Кориандър
Начин на приготвяне
- Предварително загрейте фурната на 180°C и покрийте дъното на голяма кръгла тава за печене с хартия за печене.
- Отделно загрейте масло в голям незалепващ тиган на умерен огън.
- Сложете пилешкото в него и го сгответе. Добавете нарязания лук и черен пипер и гответе още 2-3 минути, до омекване. След това добавете подправката за фахита и разбъркайте, за да сте сигурни, че всичко е равномерно покрито с нея. Гответе още 2-3 минути.
- После подгответе тавата и започнете да изграждате слоевете, като добавите първата тортиля на дъното. Добавете една трета от сместа с пилешкото върху нея, като се уверите, че всичко е равномерно разпределено, след това поръсете с една трета от настърганата моцарела и покрийте с втората тортиля.
- Повторете процеса още два пъти, докато се изразходят всички съствки.
- Използвайте ръцете си, за да натиснете силно слоевете фахита надолу и след това покрийте тавата с алуминиево фолио. Поставете във фурната да се готви за 15-20 минути.
- След като се сготви, внимателно извадете от тавата. За да сервирате, нарежете и се уверете, че има много салса и заквасена сметана. Пригответе да се почувствате като на седмото небе!
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.