Отидете в начална страница
recipes

Купа поке със сьомга | Високопротеинова рецепта  

Купа поке със сьомга | Високопротеинова рецепта  
Lauren Dawes
Сценарист и редактор2 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Заменете едно от редовните си ястията с тази свежа и изобилна поке купа.     

Изморихте ли се от едни и същи рецепти и едни и същи ястия? Ето една пекрасна рецепта за обяд, която можете да приготвите у дома и лесно да вземете с вас за на работа. Това е рецепта на Ниал Къркланд, която е вдъхновена от традиционната за хавайската кухня - купа поке.  

Тя е идеално балансирано ястие, което ще ви предостави енергия за целия ден, тъй като е пълна със здравословни въглехидрати благодарение на вкусния ориз, омега -3 мастни киселини и протеини от сьомгата. Също така е приятно хрупкава заради свежите зеленчуци пълни с витамини, минерали и фибри. О, да не забравяме и да маринатата срирача, която ще добави приятен гъделичкащ вкус 

Не харесвате сурова риба? Може да я замените с тофу. Едно от най-хубавите неща в приготвянето на поке купа е, че можете да ги променяте според това, което харесвате и да добавяте каквото предпочитате.  

Порции 4 

https://youtu.be/doZSS9lpOio

Съставки 

  • 3 с.л. лека майонеза 
  • 1 с.л. срирача 
  • 2 с.л. соев сос 
  • 2 с.л. мирин
  • 1 с.л. затоплено сусамово олио  
  • 1 с.л. мед 
  • 300 г сьомга сашими  
  • 1 морков 
  • 1 краставица 
  • 2-3 спресен лук 
  • 1 авокадо (нарязан на филийки)  
  • 1 мерителна чаша зелен боб едамаме готово за консумация 
  • 250 г бял ориз за суши 
  • 1-2 дребен лук (ситно нарязан) 
  • 1 с.л. кокосово масло 
  • За украса: сусамови семки 
 

Метод на приготвяне 

  • Първо, смесете заедно леката майонеза, срирачата, соевия сос, миринът, сусамовото олио и медът, за да направите гладка смес за маринатата.  
  • Отделете половината марината, за да я използвате за дресинга по-късно. След това добавете сашими сьомгата към останалата част от маринатата, Разбъркайте и внимавайте да не я надробите. След това я оставете така за поне един час.  
  • Измийте ориза за суши докато водата не остане бистра. После, сгответе ориза според инструкциите на опаковката (обиковено се готви за около 10 минути и след това се запарва за още 10 минтуи) и го оставете да се охлади преди да сервирате.  
  • Нарежете краставицата на четвъртинки, пресният лук на ленти и морковите на жулиени с помощта на белачка.  
  • После затоплете кокосовото масло на незалепващ тиган и добавете дребния нарязан лук. Внимателно запържете леко лукът на ниска температура за около 7 минути, докато придобие златист загар и стане хрупкав. След това го смъкнете от тигана и го преместете на парче кухненска хартия .  
  • След като всичко е готово, организирайте своята поке купа като сложите един ред от ориза като основа и след това добавете всички други продукти. Поръсете със сусамови семки и се насладете на тази вкусотия. Можете също така да я съхранявате в хладилника до 3 дни.  

Хранителна информация

Калории552
Общо мазнини19g
Общо въглехидрати70g
Протеин24g
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein