Заменете едно от редовните си ястията с тази свежа и изобилна поке купа.
Изморихте ли се от едни и същи рецепти и едни и същи ястия? Ето една пекрасна рецепта за обяд, която можете да приготвите у дома и лесно да вземете с вас за на работа. Това е рецепта на Ниал Къркланд, която е вдъхновена от традиционната за хавайската кухня - купа поке.
Тя е идеално балансирано ястие, което ще ви предостави енергия за целия ден, тъй като е пълна със здравословни въглехидрати благодарение на вкусния ориз, омега -3 мастни киселини и протеини от сьомгата. Също така е приятно хрупкава заради свежите зеленчуци пълни с витамини, минерали и фибри. О, да не забравяме и да маринатата срирача, която ще добави приятен гъделичкащ вкус
Не харесвате сурова риба? Може да я замените с тофу. Едно от най-хубавите неща в приготвянето на поке купа е, че можете да ги променяте според това, което харесвате и да добавяте каквото предпочитате.
Порции 4
https://youtu.be/doZSS9lpOio
Съставки
- 3 с.л. лека майонеза
- 1 с.л. срирача
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. мирин
- 1 с.л. затоплено сусамово олио
- 1 с.л. мед
- 300 г сьомга сашими
- 1 морков
- 1 краставица
- 2-3 спресен лук
- 1 авокадо (нарязан на филийки)
- 1 мерителна чаша зелен боб едамаме готово за консумация
- 250 г бял ориз за суши
- 1-2 дребен лук (ситно нарязан)
- 1 с.л. кокосово масло
- За украса: сусамови семки
Метод на приготвяне
- Първо, смесете заедно леката майонеза, срирачата, соевия сос, миринът, сусамовото олио и медът, за да направите гладка смес за маринатата.
- Отделете половината марината, за да я използвате за дресинга по-късно. След това добавете сашими сьомгата към останалата част от маринатата, Разбъркайте и внимавайте да не я надробите. След това я оставете така за поне един час.
- Измийте ориза за суши докато водата не остане бистра. После, сгответе ориза според инструкциите на опаковката (обиковено се готви за около 10 минути и след това се запарва за още 10 минтуи) и го оставете да се охлади преди да сервирате.
- Нарежете краставицата на четвъртинки, пресният лук на ленти и морковите на жулиени с помощта на белачка.
- После затоплете кокосовото масло на незалепващ тиган и добавете дребния нарязан лук. Внимателно запържете леко лукът на ниска температура за около 7 минути, докато придобие златист загар и стане хрупкав. След това го смъкнете от тигана и го преместете на парче кухненска хартия .
- След като всичко е готово, организирайте своята поке купа като сложите един ред от ориза като основа и след това добавете всички други продукти. Поръсете със сусамови семки и се насладете на тази вкусотия. Можете също така да я съхранявате в хладилника до 3 дни.
Хранителна информация
Калории | 552 |
---|---|
Общо мазнини | 19g |
Общо въглехидрати | 70g |
Протеин | 24g |
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.