Хапва ви се лазаня, но не искате да правите цяла тава? Използвайте тава за хляб и пригответе лазаня в нея! Ще получите 4 порции, които ще ви стигнат за 4 хранения.
Тази рецепта за лазаня съдържа много протеин, освен това е изключително вкусна и подходяща за моментите, когато ви се иска да похапнете нещо питателно.
Порции: 4
Посуда: тава за печене на хляб
Съставки
- 1 ч.л. кокосово масло
- 1 бял лук, нарязан на едро (или 1 с.л. лук на прах)
- 2 скилидки чесън, ситно нарязан (или 1 с.л. чесън на прах)
- 1 с.л. сушен риган
- 350 г пуешка кайма
- 600 г нарязани домати или доматен сос
- 300 г кори за лазаня
- 1 тиквичка
- 1 ч.л. морска сол и черен пипер
- 400 г извара
- 3 белтъка
- 100 г ниско маслен кашкавал (нарязан)
Метод на приготвяне
- Първо пригответе пълнеж с пуешката кайма. Сложете кокосовото масло в тиган на средна температура. Добавете лука и запържете за 2 минути (ако използвате лук на прах, добавете го след следващата стъпка).
- След това, добавете пуешката кайма и я раздробете леко с шпатула докато се сготви за 3-4 минути. Разбърквайте от време на време. Добавете ригана, солта, пипера, доматения сос и оставете да къкри на бавен огън за 10 минути.
- Докато чакате смесете изварата и белтъците в купа с помощта на вилица. Добавете сол и пипер и оставете настрани. Загрейте фурната на 200°С или 180°С с вентилатор.
- Пригответе тиквичката и корите за лазаня. Използвайте белачка или нарежите тиквичката по дължина, за да получите дълги парчета. Измийте корите за лазня със студена вода с помощта на гевгир.
- След като стане готов пълнежът с пуешката кайма е време да направите лазанята. Започнете като наредите един ред тиквички на дъното на тавата, за да може да не залепва. След това редувайте ред плънка, ред смес от извара и белтъци, ред кори за лазаня и ред тиквички. Завършете с ред кори за лазаня, след това сложете от сместа с изварата и поръсете с нискомасления кашкавал.
- Изпечете за 15 минути, като тавата е покрита с фолио. След това качете градусите на фурната с 20°С и продължете да печене за още 20 минути. След като се изпече, разделете лазанята на четири порции и разпределете парчетата в кутии за храна. Можете да сервиране заедно с любимата си салата или зеленчуци и да съхранявате в хладилника до три дни.
Хранителна информация
Калории | 556 |
---|---|
Общо мазнини | 13g |
Общо въглехидрати | 66g |
Протеин | 46g |
Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията.