Тази веган рецепта със сигурност ще ви стане любимата храна, която да вземете в офиса.
Независимо дали сте веган, вегетарианец или просто търсите начин да разнообразите обикновеното пилешко с ориз, тази вкусна рецепта със сигурност ще разнообрази диетата ви. Червената леща е пълна с много протеини и фибри, както и основни хранителни вещества като витамини от групата B, желязо, калий и цинк. Това я прави идеална, за да ви набави цял куп полезни вещества. Ако имате време, можете да се поглезите с домашно приготвен хляб наан, които да направите сами. Той е много лесен за приготвяне, веган и със сигурност колегите ви ще се впечатлят, ако го хапвате на работа. 4 Порцииhttps://youtu.be/JQQMUk2TE5Y
Съставки
За леща дал:
- 2 с.л. 100% кокосово олио
- 1 лук (нарязан)
- 2,5 см джинджифил (настърган)
- 3 скилидки чесън
- 1,5 с.л. куркума
- 1,5 с.л. кимион
- 1,5 с.л. средно лютиво къри на прах
- 300 г червена леща (измита)
- 1 консерва нарязани домати
- 1,2 л зеленчуков бульон
- Кориандър за поръсване
За домашноприготвения хляб наан:
- 200 г брашно
- ¼ ч.л. сол
- 2 с.л. бакпулвер
- 250 г кисело мляко без лактоза
Метод на приготвяне
1)Сложете кокосовото олио в голям незалепващ тиган на средно загрят котлон. След като олиото се разтопи, добавете лука, джинджифила и чесъна и пържете около 3-4 минути, докато бъркате от време на време. 2)Докато изчаквате, пригответе бульона в отделна купа или чаша. Разтворете 1 кубче бульон в 1200 мл вряла вода. Оставете го настрани. 3)След това добавете в тигана куркумата, кимиона и кърито на прах и гответе за още няколко минути и бъркайте. 4)Добавете лещата и бъркайте, за да се смеси в другите съставки в тигана. След това добавете доматите и отново бъркайте добре. 5)Сега внимателно добавете бульона, бъркайте бавно, за да може всичко да се смеси хомогенно. Намалите огъня на котлона и сложете капак на тигана. Оставете да къкри за 30 минути. 6)Докато чакате започнете да приготвяте хляба наан. Добавете брашното, солта, бакпулвера и киселото мляко към купата и разбъркайте добре съставките до получаването на гъсто тесто. 7)Поръсете мястото, където ще местие с малко брашно и след това омесете добре с ръце и след това оформете топка. Използвайте остър нож, за да нарежете тестото на 8 еднакви парчета, ако предпочитате малки наан хлебчета, но може да направите 4 големи топчета, ако предпочитате големи хлебчета. 8)Оформете с ръце всяко парче тесто във формата на диск и след това ги поставете едно по едно в тиган на среден огън. Гответе ги няколко минути от всяка страна докато се надигнат и хванат кафява коричка.9)След като лещата е готова, разбъркайте добре и направете на порции,в контейнери, добавяйки ориз. Добавете хляб наан към всяка порция и поръсете с кориандър.
Леща дал | Хляб наан | |
Калории | 191 | 144 |
Въглехидрати | 14,3 г | 19,2 г |
Протеини | 8,5 г | 3,1 г |
Мазнини | 9 г |
5,4 г
|
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.