
Тази вкусна рецепта е абсолютен победител за вашата вечеря. Направена от домашни кюфтета и гъст сос от лют червен пипер, който избухва с аромат, почти сме сигурни, че ще стане фаворит в менюто ви. Рецептата е идеална за хранене на няколко души, но ако сте самостоятелно самоизолиращи се, ще имате полезна резерва за обедите си по-късно през седмицата.
Съставки:За кюфтетата:
500гр постна телешка кайма (5% мазнини)
1 скилидка чесън (ситно нарязан)
Сол и черен пипер на вкус
1 яйце
40г галета
1 супена лъжица кокосово масло
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. кимион
За соса:
1 супена лъжица. кокосово масло
1 лук (грубо нарязан)
2 чушки (грубо нарязани)
Сол и черен пипер на вкус
1 ч.л. канела
1 ч.л. кориандър
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. кимион
2 скилидки чесън (ситно нарязани)
2 люти чушки (ситно нарязани)
2 лъжички нарязани домати
1 чаша говеждо месо
1 консерва боб (отцеден и изплакнат)
2 с.л. пресен кориандър (нарязан)
Гарнитура:
Басмати ориз
Пролетен лук (нарязан на ситно)Кориандър (нарязан)

2.След това оформете сместа в 14-15 равномерни кюфтета. Загрейте супена лъжица кокосово масло в незалепващ дълбок тиган и добавете кюфтетата.
3.Добавете червения пипер и кимиона към кюфтетата и оставете на тиган да се омесят подправките.
Продължете пърженето в продължение на 5-10 минути до кафяво и хрупкаво от външната страна, след това извадете от тигана и оставете настрана
4.Загрейте още една супена лъжица кокосово масло в тавата си и добавете лука и чушките.
5.Добавете солта, черния пипер и останалите подправки и смесете добре с лука и чушките. Оставете да се запържи за 10 минути.
6.След това добавете чесъна и лют червен пипер, разбъркайте и оставете да се запържи за още 5 минути. 7.Сега добавете нарязаните си домати, боб, пресен кориандър и говеждо месо. Разбъркайте сместа и оставете за 15 минути.
8.Добавете обратно кюфтетата в тигана и оставете за още 15 минути преди сервиране.Сервирайте със 125гр ориз басмати и гарнирайте с нарязан кориандър и пролетен лук.


Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.