Тази рецепта за медени пилешки пуканки трябва да бъде изпробвана. Дори самият сос заслужава медал. Доверете ни се.
Ако сте в настроение за вкусна закуска между храненията, нашите медени пилешки пуканки са богати на протеин, а сосът е толкова неустоим, че със сигурност ще си ги приготвите отново. Задължително трябва да им дадете шанс.
Ето и един чудесен съвет: тази рецепта технически е замислена за 5 човека, затова ако я приготвяте, имайте поне 2 човека с вас, за да не ви останат твърде много.Порции 5
Съставки
- 500 г пилешка кайма
- 1/2 ч.л. пипер кайен
- Щипка сол
- 100 г фини или инстантни овесени ядки
- 2 яйца (леко разбити)
- 60 г галета
- 3 с.л. зехтин
- 2 с.л. магданоз (ситно нарязан)
- Кашкавал Пармезан (пожелание)
- Олио от трюфел (пожелание)
За соса:
- 3 с.л. обезмаслена майонеза
- 1 ч.л. пресован чесън
- 1 ч.л. срирача
- 1 с.л. оризов винен оцет
- ½ с.л. кленов сироп
Начин на приготвяне
- Първо, предварително загрейте фурната на 220С.
- Пригответе скарата на фурната като я намажете или напръскате със зехтин или използвайте тава покрита с хартия за печене.
- Поставете пилешката кайма в купа и поръсете със сол и пипер на вкус. Разбъркайте и оформете малки топчета с ръце.
- След това овъргаляйте всяко топче пилешка кайма в овесеното брашно, после потопете топчетата в течността от разбитите яйца и най-накрая в галетата. Трябва всяко топче да е добре потопено във всяка съставка. След това ги подредете в тавата или на скарата.
- Ако искате можете да добавите сол на вкус. След това можете да ги намажете със зехтин и да ги изпечете за 20-25 минути докато станат златисто кафяви. Наблюдавайте ги и обръщайте всяко, за да се изпече от двете страни.
- Междувременно смесете съставките за соса в малка купа и оставете настрани.
- Извадете пилешкото от фурната, поръсете с прясно нарязан магданоз и малко пармезан, добавете олиото от трюфел, ако предпочитате.
- Сервирайте веднага, заедно със соса. Споделянето с останалите е препоръчително, но не е задължително.
Хранителна информация
Калории | 300 |
---|---|
Общо мазнини | 10g |
Общо въглехидрати | 22g |
Протеин | 25g |
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.