Отидете в начална страница
recipes

Медени пилешки пуканки

Медени пилешки пуканки
Lauren Dawes
Сценарист и редактор1 година Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Тази рецепта за медени пилешки пуканки трябва да бъде изпробвана. Дори самият сос заслужава медал. Доверете ни се. 

Ако сте в настроение за вкусна закуска между храненията, нашите медени пилешки пуканки са богати на протеин, а сосът е толкова неустоим, че със сигурност ще си ги приготвите отново. Задължително трябва да им дадете шанс.   

Ето и един чудесен съвет: тази рецепта технически е замислена за 5 човека, затова ако я приготвяте, имайте поне 2 човека с вас, за да не ви останат твърде много. 

Порции 5 

Съставки 

  • 500 г пилешка кайма 
  • 1/2 ч.л. пипер кайен 
  • Щипка сол 
  • 100 г фини или инстантни овесени ядки
  • 2 яйца (леко разбити) 
  • 60 г галета 
  • 3 с.л. зехтин 
  • 2 с.л. магданоз (ситно нарязан) 
  • Кашкавал Пармезан (пожелание) 
  • Олио от трюфел (пожелание) 

За соса: 

  • 3 с.л. обезмаслена майонеза 
  • 1 ч.л. пресован чесън  
  • 1 ч.л. срирача 
  • 1 с.л. оризов винен оцет 
  • ½ с.л. кленов сироп 

Начин на приготвяне 

  1. Първо, предварително загрейте фурната на 220С. 
  2. Пригответе скарата на фурната като я намажете или напръскате със зехтин или използвайте тава покрита с хартия за печене. 
  3. Поставете пилешката кайма в купа и поръсете със сол и пипер на вкус. Разбъркайте и оформете малки топчета с ръце. 
  4. След това овъргаляйте всяко топче пилешка кайма в овесеното брашно, после потопете топчетата в течността от разбитите яйца и най-накрая в галетата. Трябва всяко топче да е добре потопено във всяка съставка. След това ги подредете в тавата или на скарата.   
  5. Ако искате можете да добавите сол на вкус. След това можете да ги намажете със зехтин и да ги изпечете за 20-25 минути докато станат златисто кафяви. Наблюдавайте ги и обръщайте всяко, за да се изпече от двете страни.  
  6. Междувременно смесете съставките за соса в малка купа и оставете настрани.   
  7. Извадете пилешкото от фурната, поръсете с прясно нарязан магданоз и малко пармезан, добавете олиото от трюфел, ако предпочитате. 
  8. Сервирайте веднага, заедно със соса. Споделянето с останалите е препоръчително, но не е задължително. 

Хранителна информация

Калории300
Общо мазнини10g
Общо въглехидрати22g
Протеин25g
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein