Emily Wilcock
Писател и експерт2 години Ago
Рецепта за чийзкейк, който можете да вземете с вас и да хапнете в движение.
Чийзкейкът е най-хубавият десерт, за който се сещаме, а той става още по-добър, когато можете да му се насладите и време на забързаното си ежедневие. @raziyyz определено знае какво прави, когато става въпрос за лесни за приготвяне и вкусни рецепти за чийзкейк, за които няма нужда да се притеснявате и да имате угризения, защото те се с перфектни макроси. Това е наслада за сетивата и музика за ушите.
Ниско калоричните, високопротеинови чийзкейкове са здравословен начин да задоволите желанието си за нещо вкусно и сладко.
Порции
6 чашки
Съставки
За чийзкейка:
- 1/2 мерителна чаша (115 грама) обезмаслено крема сирене (или нискомаслено крема сирене)
- 1/3 мерителна чака обезмаслено кисело мляко (без вкус)
- 1 цяло яйце
- 1/2 ч.л. екстракт от ванилия
- Сокът на един лимон
- 2-3 с.л. кленов сироп без захар (или друг подсладител)
- 1/8 ч.л. сол
- 1 & 1/2 мерителна лъжица (35 – 50 г) протеин на прах
За топинга:
- 3/4 мерителна чаша замразени малини
- 1/2 ч.л. мед (или кленов сироп без захар)
- Сокът на един лимон (пожелание)
- 1/4 мерителна чаша натрошени овесени ядки или гранола или ядки по избор.
Метод на приготвяне
- Смесете всички съставки за чийзкейка в купа и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
- След това изсипете сместа в тава за мъфини, като запълните всяка формичка.
- Сложете тавата в предварително загрята фурна на 190 градуса за 22-24 минути.
- Докато се пекат, сложете замразените малини на тиган заедно с меда и сокът от лимон. Гответе до получаването на смес с консистенцията на паста.
- Когато извадите сместа за чийзкейка от фурната, оставете я да изстине и след това добавете топинга.
- Поръсете с натрошените овесени ядки (или с друг алтернатива, която сте избрали) след това оставете чийзкейковете в хладилника докато не решите да ги хапнете.
Хранителна информация
Калории | 104 |
---|---|
Общо мазнини | 2g |
Общо въглехидрати | 7g |
Протеин | 14g |
Emily Wilcock
Писател и експерт
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing.
With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research.
Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body.
Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested.
If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.