Търсите бърза и лесна идея за вечеря? Ето я и нея!
Вкусните и неустоими нудъли с фъстъчено масло на Ниал Къркланд (Niall Kirkland) са абсолютно попадение в десетката, ако търсите рецепта с богат вкус, която да ви засити добре. О! Също така са подходящи за вегани и няма да ви отнеме цяла вечност да ги приготвите.
Най-вероятно няма да са ви нужни повече от 15 минути да приготвите това ястие, но всичко ще зависи от това колко сте добри в рязането на съставките. Всяка порция съдържа впечатляващите 17 грама протеин от растителни източници. Ето на това му казваме страхотна рецепта!
Тези нудъли също така са перфектни за основа на всяко от любимите ви ястия. Могат да се комбинират с броколи, млечна царевица, червени чушки, гъби или каквото ви се похапва.
Проции 4
https://youtu.be/thTU0XDK5eY
Съставки
За соса:
- 1 с.л. сусамово олио
- 4 с.л. Натурално фъстъчено масло (хрупкаво)
- 1 с.л. Срирача лют сос
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. кленов сироп
- ½ изцеден сок от лайм
За нудълите:
- 1 с.л. кокосово масло
- 2 пресен лук (нарязан)
- 2 скилидки чесън (настъргани)
- 2 см джинджифил (настърган)
- 600 г инстантни нудъли (на растителна основа)
- Шепа нарязани фъстъци
- 1 с.л. соев сос
За украса:
- Нарязани фъстъци
- Пресен лук
- Кориандър
Метод на приготвяне
- В малка купа смесете всички съставки за соса с фъстъчено масло до получаването на хомугенна смес.
- Затоплете кокосовото масло в незалепващ уок на котлона и добавете пресния лук. Гответе на ниска или средна температура за 3 минути преди да добавите чесъна и джинджифила. Гответе за още 1-2 минути, разбърквайки от време на време.
- Добавете соса с фъстъчено масло и нарязаните фъстъци към нудълите и разбъркайте. Вече е готово за сервиране.
- Поръсете с още нарязани фъстъци, пресен лук и кориандър.
Хранителна информация
Калории | 468 |
---|---|
Общо мазнини | 18g |
Общо въглехидрати | 55g |
Протеин | 17g |
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.