Отидете в начална страница
recipes

Запечена сьомга с песто в тава | Храни за повишаване на настроението

Запечена сьомга с песто в тава | Храни за повишаване на настроението
Lauren Dawes
Сценарист и редактор4 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Омега-3 есенциалните мастни киселини са изключително полезни за психичното здраве. EPA и DHA, открити главно в рибеното масло, са показали, че влияят положително на настроението и се смята, че това може да се дължи на факта, че те влияят на невроналната сигнализация . Има дори клинични доказателства, които предполагат, че омега-3 мастните киселини могат да играят роля в определени случаи на депресия

Сьомгата е един от най-добрите източници на омега-3 киселини и освен това има високо съдържание на протеини - двойна полза. Тази супер проста рецепта за печена сьомга в тава, е идеалният начин за бързо приготвяне на вашата сьомга, полята с неустоим вкус на песто, като същевременно получавате и здравословна порция зеленчуци.

Идеална е за пълноценна вечеря, а останалите порции могат да се опаковат за обяди.

Продукти:

  • 4 филета сьомга

  • Песто

  • 400 г грах

  • 400 г броколи

  • сноп аспержи

  • 300 г чери домати

  • Зехтин

  • Сол

  • Пипер

  • Риган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200 ° C.

  2. Постелете тавата с хартия за печене, като използвате достатъчно, така че да можете да захванете хартията на около две трети от тавата, за да оформите „стена“, която да отдели сьомгата от зеленчука.

  3. В по-малката зона на тавата поставете четирите филета сьомга и ги намажете с по една супена лъжица песто.

  4. Поставете всички зеленчуци и домати в по-голямата част на тавата, след това поръсете със зехтин, сол, черен пипер и риган - като се уверите, че всичко е равномерно покрито.

  5. Печете в продължение на 20 минути и след това сервирайте веднага или пригответе порции за обядите си през седмицата. Ако търсите порция въглехидрати, това идеално се съчетава с ориз или сладки картофи!

Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein