Преобразете обикновеното пилешко с ориз с тази традиционна испанска рецепта за паеля.
Паелята е едно от онези ястия, които имат вкус на лятна ваканция в топла страна. Тя е перфектна за обедната ви почивка в офиса. Ако затворите очи ще можете да се пренесете на плажа за няколко минути.
Пригответе я с пикантно чоризо, пушен червен пипер, сладки домати и лайм. Тя е вкусна комбинация oт богати вкусове, които ще ви заситят след един дълъг ден на дейности. Можете също така да я споделите с приятели.
Порции 5
https://youtu.be/pgRLyzCqHV8
Съставки
- 100 г чоризо
- 500 г пилешки бутчета без кожа
- Сол и пипер на вкус
- 1 лук (нарязан)
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 скилидки чесън (на пюре)
- 1 червена чушка (нарязана)
- 225 г ориз за паеля
- 400 мл пилешки бульон
- 4 домати (нарязани)
- 100 г грах
За гарнитура:
- Лимон и лайм на резени
- Пресен магданоз
Начин на приготвяне
1) Първо сложете чоризото в голям незалепващ тиган и гответе за няколко минути, докато месото получи лек загар и пусне сок. След това нете от тигана и оставете на страна.
2) Сложете пилешките бутчета в тигана и ги гответе в мазнината от чоризото. Подправете със сол и пипер и гответе до напълното сготвяне на месото. Махнете от тигана и оставете на страна.
3) След това, добавете нарязания лук в тигана и пържете за няколко минути до омекване. После добавете куркумата, червения пипер, чесъна и чушката, разбъркайте добре.
4) След няколко минути добавете ориза и разбъркайте отново. След това прибавете пилешкия бульон и нарязаните домати. Разбъркайте всичко добре отново до получаване на хомогенна смес.
5) Добавете парченцата чоризо в тигана и разбъркайте. След това добавете пилешкото месо. Покрийте тигана с капак и оставете да къкри на котлона за 15 минути, за да може оризът да се сготви и да поеме от соса.
5) Накрая добавете грахът и разбъркайте. Оставете на котлона за още няколко минути преди да изключите. Сервирайте с много лимон и лайм и поръсете с пресен магданоз.
Хранителна информация
Калории | 404 |
---|---|
Общо мазнини | 7g |
Общо въглехидрати | 52g |
Протеин | 31g |
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.