Вдигнете ръка, ако вече пропускате схемата Eat Out To Help Out.
Независимо дали се опитвате да бъдете добри по отношение на вашата диета или навици за харчене, ние имаме идеалното решение, за да коригираме апетита ви за бързо хранене.
Тази проста домашна рецепта за пиле пери пери от Niall Kirkland е толкова вкусна, колкото и истинската - и може да бъде направена от уюта на вашия собствен дом.Освен, че е изпълнена с вкус и аромат, вие може да изберете да направите сами маринатата - толкова пикантна, колкото ви харесва и да добавите люти чушки толкова, колкото ви харесва (любителите на лимон и билки – същото се отнася и за вас).
Идеална за похапване в петък вечер, за да стартирате добре уикенда, гарантираме, че тази рецепта бързо ще се превърне в любима за вашето домакинство.
Продкути за 4 порции:За соса пери-пери:
- 2 сладки червени чушки (нарязани)
- 1 червен лук (нарязан)
- 1 лимон (наполовина)
- 4 скилидки чесън
- 3 с.л. екстра върджин зехтин
- 1 шепа босилек (нарязан)
- 1 супена лъжица риган
- 1 супена лъжица червен пипер
- Сол и пипер на вкус
- 2 люти чушки ( червени люти чушки са подходящи също)
- 4 бр. пилешки гърди
- 1 кг картофи (нарязани на чипс)
- 2 с.л. кокосово масло (разтопено)
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. гранули чесън
- ½ ч.л. чили на прах
- Сол и пипер на вкус
- 4 кочана царевица
- Салата
- Загрейте фурната до 180 ° C / 350 ° F.
- Добавете червените чушки, червения лук, лимона и чесъна (увити в алуминиево фолио) в съд за печене. Намажете с 1 супена лъжица зехтин, подправете добре и печете 30 минути.
- След като се изпекат, прехвърлете в блендер заедно с останалите 2 супени лъжици зехтин, босилек, риган, червен пипер, лют пипер, сол и черен пипер, докато се получи гладка смес.
- Добавете пеперудите пилешки гърди в голяма купа и покрийте със соса Пери Пери.
- Мариновайте пилето в соса, покрийте купата и оставете да се маринова поне 3 часа (за предпочитане през нощта).
- Загрейте фурната до 200 ° C / 400 ° F.
- Обелете и нарежете картофите си на чипс и ги поставете в голяма тенджера с вряща вода, за да се запарят за 10 минути. Отцедете и прехвърлете в тава за печене.
- Добавете разтопеното кокосово масло, като разбъркате добре, за да сте сигурни, че всички картофки са покрити, и след това печете 45 минути, докато чипсът стане златист и хрупкав.
- Когато чипсът ви е готов, загрейте незалепващ тиган и добавете маринованите пилешки гърди. Гответе за около 5 минути от всяка страна, като се уверите, че пилето е напълно приготвено, а не сурово в средата.
- След като чипсът се изпече, прехвърлете го в голяма купа и добавете червения пипер, скилидките чесън, лют червен пипер и подправете на вкус. Смесете добре всички подправки, така че чипсовете ви да са равномерно покрити.
- Сервирайте пилето Пери-Пери и осоления чипс с гарнитура по ваш избор - след това се насладете!
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.