Разнообразете начина си на хранене с нашето пиле по азиатски с фъстъчено масло и сусам.
Съставки
За пилешкото:
- 5 с.л. Фъстъчено масло
- 50 мл портокалов сок
- 3 с.л. Сироп без захар (с вкус на кленов сироп)
- 3 с.л. соев сос
- парче джинджифил (настърган)
- 3 пилешки гърди
За салатата:
- 2 краставици (нарязани на дълго или на ленти с белачка)
- 2 моркова (нарязани на дълго или на ленти с белачка)
Дресинг за салатата:
- 2 с.л. Сироп без захар (с вкус на кленов сироп) или органичен кленов сироп
- 4 с.л. соев сос
- 2 с.л. сусамово олио (ако нямате, може да го замените с предпочитано от вас олио или да не слагате олио, ако искате ястието да е с по-малко мазнини)
Сервирайте с:
- 30 г (сухо тегло) кафяв/басмати ориз на порция
Метод на приготвяне
- Загрейте фурната на 200°C или 180°C, ако е с включен вентилатор.
- Смесете заедно фъстъченото масло, 100 мл гореща вода и портокаловия сок до получаването на гладка смес. След това добавете сиропа, соевия сос и джинджифила. Оставете настрани.
- Овкусете и задушете пилешките гърди, като ги изпържите на висока температура в незалепващ тиган за 3 минути от всяка страна. След това сложете пилешкото в касерола или тава и го покрийте с фъстъчено масло.
- Изпечете за 20 минути.
- Докато чакате, направете дресинг за салатата като смесите заедно сиропа, сусамовото олио и сусамовите семена. След това добавете краставиците и морковите.
- Когато пилешкото е готово, разпределете в кутии за хранене и сервирайте със салата и кафяв ориз.
Хранителна информация
Калории | 489 |
---|---|
Общо мазнини | 20g |
Общо въглехидрати | 39g |
Протеин | 40g |
Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията.