Разнообразете ястията си за обяд или вечеря с тази лесна рецепта за пилешки шишчета по малайзийски. Тя е супер семпла и ще придаде съвсем нов вид и вкус на обикновеното пилешко с броколи или ориз. Сигурни сме че ще се влюбите в нея от първата хапка.
Не се притеснявайте и за вашите макроси. Можете да използвате фъстъчено масло на прах вместо обикновено такова, за да направите рецептата си със 70% по-малко мазнини и да спазите изискванията на режима си на хранене.
https://youtu.be/htSi8bU2gLo
Порции: 4 хранения
Съставки
- 2 с.л. сусамово/фъстъчено олио или зехтин
- 2 стръка лимонова трева
- 1 бял лук
- 2 скилидки чесън
- 1 резен джинджифил
- 2 червени лютиви чушки
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. семена кимион
- 8 с.л. фъстъчено масло на прах или 4-6 с.л. обикновено фъстъчено масло
- 3 пилешки гърди (нарязани на кубчета)
- 300 г пълнозърнест ориз (сготвен)
- 1 червен лук (нарязан)
- 1 краставица (нарязана)
Начин на проготвяне
- Първо, в блендер пасирайте сусамовото олио, лимоновата трева, лука, чесъна, джинджифила, лютите чушки, куркумата и кимиона. Трябва да се получи хомогенна смес във вид на паста.
- След това, в друга купа, смесете 8 супени лъжици фъстъчено масло на прах с 8 супени лъжици вода до получаване на смес. Добавете повече или по малко вода, за да получите консистенцията, която желаете.
- Смесете половината от пастата с подправките, която първо приготвихте със сместа с фъстъченото масло. След това изсипете останалата паста с подправките върху нарязаното пилешко. Набучете пилешкото на 6 малки шишчета (накиснете дървените пръчки за шишчетата самостоятелно във вода за поне 1 час преди да ги използвате, за да не изгори дървото). Оставете пилешкото да се маринова за няколко часа, ако имате време.
- Изпържете пилешките шишчета на средна до висока температура за поне 8-10 минути или докато се изготвят напълно. След като вече са сготвени, махнете ги от тигана и ги оставете настрани.
- Сложете фъстъчения сос в същия тиган и изчакайте да започне да къкри. Разбърквайте от време на време докато започне да ври. Махнете от котлона.
- В 3 кутии за храна сложете сготвен ориз, нарязана краставица и нарязан червен лук. Добавете 2 пилешки шишчета във всяка кутия. Разпределете фъстъчения сос 3 малки кутии за сос или изсипете соса директно върху пилешкото месо.
Хранителна информация
Калории | 453 |
---|---|
Общо мазнини | 15g |
Общо въглехидрати | 46g |
Протеин | 33g |
Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията.