Дори и времето да не е подходящо за барбекю, не позволявайте това да ви попречи да се насладите на класическа лятна рецепта. Тези вкусни и сочни пилешки шишчета от @healthy_floflo могат да бъдат приготвени по всяко време на годината, независимо дали вали или грее слънце. Приготвени с лесна, но толкова вкусна марината, тези шишчета ще ви накарат да се върнете към летните спомени за секунди . Завършете храненето с порция ориз и любимите си пресни зеленчуци или салса и ще имате перфектния макро-балансиран обяд, за да сте доволни и сити през целия ден.
Порции 3Съставки
- 1 с.л сос сирача
- 40 г пчелен мед
- Сок от половин лайм
- 2 с.л соев сос
- Щипка от сол
- 2 скилидки чесън (счукани)
- 1 см парче от пресен джинджифил (ситно нарязан или настърган)
- 400 г пилешко месо (нарязано на кубчета)
- 1 червен лук
- 75 г варен ориз басмати на порция
- Зеленчуци/салата по избор
- Нарязан кориандър за гарниране
Начин на приготвяне
- За да направите марината, смесете чесъна, джинджифила, сока от лайм, меда, соевия сос, срирача соса и солта в малка купа.
- Сложете нарязаното пиле в голяма купа и залейте със сместа от марината. Разбъркайте, за да покриете равномерно всички парчета пиле, след това покрийте и оставете в хладилника да се мариноват за една нощ.
- Когато е готово, извадете пилето от хладилника и нарежете лука.
- Сглобете шишчетата като нанижете последователно пилешки кубчета и лук.
- Поставете във фритюрника и печете 10 минути на 180C. След това обърнете и гответе от другата страна за 7-10 минути.
- Поднесете шишчетата с порция сварен ориз басмати и зеленчуци по избор. Фло препоръчва настъргани моркови и резенчета краставица за свежа хрупкава храна.
- Консумирайте веднага или съхранявайте в хладилник за вкусна закуска, пълна с протеини.
Хранителна информация
Калории | 356 |
---|---|
Общо мазнини | 4g |
Общо въглехидрати | 47g |
Протеин | 35g |
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.