Когато става въпрос за вкусна храна, макароните със сирене или кашкавал са най-добрият избор.
Няма нищо по хубаво от топла купа вкусни макарони. Това е перфектният антидот за лошо настроение или през студен и мрачен ден. Нашето изкушаващо ястие ще ви стопли и ще ви донесе усещане за уют.
Тъкмо когато си мислехте, че не може да стане по-хубаво, Ниал Къркланд ще ни представи една уникална рецепта с дърпано пилешко на барбекю, която е разновидност на класическите макарони със сирене по американски. Тя ще добави много протеин към менюто ви.
Порции 4https://youtu.be/u2FzPZK8PZw
Съставки
За дърпаното пилешко на барбекю:
- 4 с.л. сос без захар с вкус на барбекю
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 1 ч.л. чесън на прах или гранули
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
- 300 грама пилешки гърди
За макароните със сирене:
- 3 с.л. масло
- 3 с.л. обикновено брашно
- 1 скилидка чесън (на пюре)
- 1 с.л. сладък червен пипер
- 470 мл полуобезмаслено прясно мляко
- 150 грама нискомаслен кашкавал (настърган)
- 250 грама макарони
- Лют червен пипер за поръсване
Начин на приготвяне
- Предварително затоплете фурната на 180 градуса. На котлона сложете голяма тенджера с вода и оставете да заври.
- След това, в малка купа смесете барбекю сосът, сладкият червен пипер, чесънът на прах, солта и черният пипер.
- Направете дълбоки диагонални разрези на всяка пилешка гърда и ги прехвърлете в тавата, на чието дъно предварително сте поставили готварско фолио. После изсипете сместа със сосът барбекю върху пилешките гърди.
- Втрийте соса в пилешките гърдите така че те да бъдат напълно покрити с него. След това ги покрийте с готварско фолио и изпечете за 25 минути.
- След като се изпекат махнете фолиото като внимавате да оставите соса в тавата и след това накъсайте (дърпайте) пилешкото с помощта на 2 вилици.
- Сложете пилешкото, заедно със соса от тавата, в тиган и гответе на среден огън за 3 или 4 минути, а след това оставете настрани. Можете да добавите още от барбекю соса без захар, ако желаете.
- Сложете макароните в тенджера с вряла вода, за да се сготвят.
- Междувременно разтопете маслото в тенджера или дълбок тиган. Добавете чесъна и сладкия червен пипер. Гответе за 2 минути.
- После добавете брашното, разбъркайте добре и постепенно започнете да добавяте прясното мляко, което трябва да е леко затоплено или на стайна температура.
- След това добавете нискомасления кашкавал, разбъркайте добре, докато се разтопи и се смеси със сосът. Накрая добавете пилешкото и сготвените макарони. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки.
- Може да добавите щипка лют червен пипер или черен пипер, когато сервирате. Насладете се на това прекрасно ястие.
Хранителна информация
Калории | 597 |
---|---|
Общо мазнини | 21g |
Общо въглехидрати | 51g |
Протеин | 37g |
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.