Когато става въпрос за вкусна храна, макароните със сирене или кашкавал са най-добрият избор.
Няма нищо по хубаво от топла купа вкусни макарони. Това е перфектният антидот за лошо настроение или през студен и мрачен ден. Нашето изкушаващо ястие ще ви стопли и ще ви донесе усещане за уют.
Тъкмо когато си мислехте, че не може да стане по-хубаво, Ниал Къркланд ще ни представи една уникална рецепта с дърпано пилешко на барбекю, която е разновидност на класическите макарони със сирене по американски. Тя ще добави много протеин към менюто ви.
Порции 4
https://youtu.be/u2FzPZK8PZw
Съставки
За дърпаното пилешко на барбекю:
4 с.л. сос без захар с вкус на барбекю
1 ч.л. сладък червен пипер
1 ч.л. чесън на прах или гранули
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
300 грама пилешки гърди
За макароните със сирене:
3 с.л. масло
3 с.л. обикновено брашно
1 скилидка чесън (на пюре)
1 с.л. сладък червен пипер
470 мл полуобезмаслено прясно мляко
150 грама нискомаслен кашкавал (настърган)
250 грама макарони
Лют червен пипер за поръсване
Начин на приготвяне
Предварително затоплете фурната на 180 градуса. На котлона сложете голяма тенджера с вода и оставете да заври.
След това, в малка купа смесете барбекю сосът, сладкият червен пипер, чесънът на прах, солта и черният пипер.
Направете дълбоки диагонални разрези на всяка пилешка гърда и ги прехвърлете в тавата, на чието дъно предварително сте поставили готварско фолио. После изсипете сместа със сосът барбекю върху пилешките гърди.
Втрийте соса в пилешките гърдите така че те да бъдат напълно покрити с него. След това ги покрийте с готварско фолио и изпечете за 25 минути.
След като се изпекат махнете фолиото като внимавате да оставите соса в тавата и след това накъсайте (дърпайте) пилешкото с помощта на 2 вилици.
Сложете пилешкото, заедно със соса от тавата, в тиган и гответе на среден огън за 3 или 4 минути, а след това оставете настрани. Можете да добавите още от барбекю соса без захар, ако желаете.
Сложете макароните в тенджера с вряла вода, за да се сготвят.
Междувременно разтопете маслото в тенджера или дълбок тиган. Добавете чесъна и сладкия червен пипер. Гответе за 2 минути.
После добавете брашното, разбъркайте добре и постепенно започнете да добавяте прясното мляко, което трябва да е леко затоплено или на стайна температура.
След това добавете нискомасления кашкавал, разбъркайте добре, докато се разтопи и се смеси със сосът. Накрая добавете пилешкото и сготвените макарони. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки.
Може да добавите щипка лют червен пипер или черен пипер, когато сервирате. Насладете се на това прекрасно ястие.
Хранителна информация
Калории | 597 |
---|---|
Общо мазнини | 21g |
Общо въглехидрати | 51g |
Протеин | 37g |
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.