Нашата рецепта е перфектният избор за ястие, което да приготвите и съхранявате в хладилник, което позволява да го консумирате няколко дни подред. То е семпло и богато на вкус, а лекият кремообразен сос ще ви стане любим, доверете ни се.
https://youtu.be/3_gy8LwMESc
Порции 6
Съставки
- 2 ч.л. прясна мащерка
- 2 ч.л. смесени подправки
- Сол и черен пипер на вкус
- 6 пилешки бутчета без кост и без кожа
- 1 с.л. олио
- 1 лук (нарязан)
- 2 скилидки чесън (нарязани)
- Сокът на един лимон
- 100 мл пилешки бульон
- 200 мл крем фреш или заквасена сметана
- Лимонови резени
- Прясна мащерка
Предложения за сервиране:
- Киноа (около 50 грама на порция)
- Броколи
Начин на приготвяне
- Първо, пригответе подправките като смесите прясната мащерка, микса от подправки, солата и черния пипер в малка купичка. Поръсете добре и равномерно пилешкото с подправките и запазете останалата част от подправката.
- След това изсипете олиото в голям тиган загрят на среден огън. След като тигана се стопли, добавете пилешкото и гответе за няколко минути на страна. Трябва да се получи хрупкаво, добре изпечено месо. Махнете пилешкото от тигана и оставете настрани.
- В същия тиган сложете лука и чесъна и гответе за няколко минути докато омекнат. След това добавете лимоновия сок, пилешкия бульон и остатъка от подправките, разбъркайте добре и оставете да се готви няколко минути.
- Добавете заквасената сметана или крема фреш, разбъркайте добре и гответе за още 2-3 минути, докато се сгъсти. След това върнете пилешкото в тигана и оставете да се стопли още няколко минути.
- Махнете от тигана и овкусете с прясно нарязани лимонови резени и мащерка. Сервирайте с киноа и се насладете на ястието веднага, докато е още топло или разпределете в кутии за хранене и му се насладете през цялата седмица. Вкусно е!
Хранителна информация
Калории | 227 |
---|---|
Общо мазнини | 14g |
Общо въглехидрати | 5g |
Протеин | 21g |
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.