С тази вкусна и лесна рецепта ще можете да приготвите четири порции, които да съхраните в хладилника за 4 дни. Пилешкото разнообразява храненията, особено когато е комбинирано с вкусни подправки.
https://youtu.be/zQ67ec9z_GE?t=1
Съставки
2 с.л. Кокосово масло
4 x 130 г пилешки гърди
350 г сладки картофи
1/2 с.л. Морска сол
1/2 с.л. черен пипер
1/2 с.л. червен пипер
1 опаковка пресен спанак
350 г зелен боб нарязан по дължина
Поръсете с избрани от вас подправки (изпробвайте различни всеки път, когато приготвяте рецептата, за да промените вкуса - ние ви препоръчваме червен пипер, барбекю, лимон с билки и чили).
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180°C.
Започнете, като нарежете сладките картофи на пръчици (не много тънки) и ги сложете в тава за готвене. Добавете сол, черен пипер и червен пипер. След това изпечете за 25 минути.
Сложете вода в електрическа кана и я включете, за да заври водата. Сложете нарязания зелен боб в купа. Излейте врялата вода от каната в купата с боба и добавете щипка сол. Оставете така за 1-2 минути (не го сготвяйте напълно, за да съхраните хранителните му качества).
Сложете пилешките гърди на голям незалепващ тиган на среден огън и гответе докато хванат златна коричка от едната страна, след това ги обърнете. Добавете подправки по ваш избор от всяка страна на гърдите.
Когато пилешкото е добре сготвено, сложете го на табла или в чиния, за да се охлади.
Изцедете зеления боб от водата.
След като всички съставки са охладени разпределете ги в кутии за храна. Добавете 2 шепи спанак, картофки, зелен боб и пилешки гърди във всяка кутия.
Съхранявайте в кутия за храна, в хладилник, след това притоплете за 3-4 минути или докато стане достатъчно топло.
Хранителна информация
Калории | 400 |
---|---|
Общо мазнини | 8g |
Общо въглехидрати | 37g |
Протеин | 47g |