Търсите рецепти за пържола от риба тон?
Опитайте тази рецепта за задушена пържола от риба тон с розов пипер и печени сладки картофки.
Време е да разнообразите видовете месо, които хапвате. Сочната пържола от риба тон ви предоставя 33 г протеини с по-малко от 1,8 г мазнини. О, също така е пълна с голямо количество важни и здравословни за сърцето Омега-3 мастни киселини. Дали това не е уловка?
Не забравяйте да разгледате и други рецепти с пържола от риба тон и списък със заготовки за качване на мускулна маса и загуна на мазнини.
4 Порции
https://youtu.be/DOYuA9cgqlI
Съставки
За пържолата от риба тон:
4 х 150 г пържола от риба тон
1 ч.л. Едра морска сол
1 с.л. 100% кокосово олио (разтопено)
2 с.л. Розов пипер (бразилски пипер)
За сладките картофи:
4 големи сладки картофа
1 с.л. брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 с.л. 100% кокосово олио (разтопено)
Метод на приготвяне
Първо загрейте фурната на 200°C.
След това подгответе сладките картофи. Хубаво измийте всеки картоф и набучете с вилица. Сложете ги в съд подходящ за микровълнова и ги сгответе в микровълновата за 4-5 минути. След това ги извадете и оставете да изстинат за 1-2 минути.
След като изстинат достатъчно, за да не парят на допир, нарежете картофите на едри парченца (като селски картофи). Смесете брашното, солта, черния пипер и разтопеното кокосово олио и изсипете върху картофките, разклатете съда, за да се разбъркат (това ще ги направи много хрупкави). Сложете ги в тава и печете на 200°C за около 15-20 минути.
Когато пържените сладки картофи са почти готови, е време да сготвите пържолите от риба тон. Намажете всяка пържола с кокосово олио от двете страни и поръсете със сол. Сложете пържолата в голям тиган, който предварително сте затоплили за около 1 минута.
Гответе всяка пържола за 1-2 минути от всяка страна, ако предпочитате пържолата да е полусурова или 3-4 минути на страна, ако предпочитате да е добре изпечена.
Пригответе си кутиите за храна като сложите на дъното салата или листа от спанак. След това разделете количеството печени картофки по равно и накрая добавете пържола риба тон. Поръсете пържолата със смлян розов пипер и добавете парче лимон.
Съхранявайте в херметично затворена кутия в хладилника за до 3 дни. Преди консумация, махнете капака и го поставете отново върху кутията, оставяйки малка пролука. Сложете в микровълновата за 3 ½ минути или докато стане достатъчно топло. Оставете да изстине 1 минута преди да консумирате ястието.
Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията.