Emily Wilcock
Писател и експерт2 години Ago
След тренировка, сутрин или преди лягане. Можете да хапнете този вкусен протеинов флапджак по всяко време от деня, със повод или без.
Няма друг снакс като този. Всъщност, това което искаме да кажем е, че няма друг снакс като този протеинов флапджак. Рецептата е изготвена от @kirstyfletcher_ и тя със сигурност няма да ви разочарова. Кристи ни е подготвила нещо лесно, вкусно и пълно с протеини. Иска ни се да кажем, че има някакъв недостатък, но честно казано не можем да намерим дори един. Пожелаваме ви успех, ако сте решили да хапнете само един.
Порции - 10Съставки
- 200 г овесени ядки
- 3 с.л. мед
- Няколко капки Flavdrops с вкус на ванилия
- 100 мл полу обезмаслено прясно мляко
- 45 г течен протеинов шоколад
- 50 г протеин на прах (с вкус на ванилия)
Начин на приготвяне
- Първо смесете овесените ядки, меда, FlavDrops и прясното мляко в купа, разбърквайки добре до получаване на хомогенна смес.
- Сложете в микровълновата и изпечете докато вече няма останали течности.
- Изсипете всичко в тава за печене, на чието дъно предварително сте поставили хартия за печене и разстелете с лъжица или шпатула по дъното на тавата. Не забравяйте да натиснете добре в краищата на тавата.
- В отделна тенджера разтопете течният шоколад и след това прибавете протеинът на прах към него.
- Разпределете и шоколада в тавата, а след това оставете в хладилника за два до три часа.
- Когато се втвърди разрежете на 10 парчета и му се насладете преди или след тренировка.
Хранителна информация
Калории | 140 |
---|---|
Общо мазнини | 4g |
Общо въглехидрати | 18g |
Протеин | 8g |
Emily Wilcock
Писател и експерт
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing.
With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research.
Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body.
Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested.
If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.