Разнообразете обяда или вечерята си с нашата 4 в 1 рецепта за паста на фурна.
Здравословна паста на фурна, основните съставки, за която са кашкавал с високо съдържание на протеин и ниско съдържание на мазнини.
Гледайте видеото от статията.
https://youtu.be/I1RCmZkK6UU
Съставки
Сос със кашкавал:
- 40 г Кокосово масло
- 40 г брашно
- 500 мл горещо прясно мляко
- 100 г кашкавал с високо съдържание на протеин
- 1 ч.л. морска сол
- 1 ч.л. черен пипер
1.Паста с пилешко и броколи, съставки:
- 90 г сготвена пълнозърнеста паста (тип пене (penne))
- 1 половинка от пеперуда пилешки гърди (сготвена и нарязана на кубчета)
- 100 г розички от броколи (сготвени)
- 2 скилидки чесън (обелени и нарязани)
- 3-4 сушени домати
- 25 г кашкавал с високо съдържание на протеин
Макроси (включващи и соса от кашкавал): Калории: 590, Протеин: 63 г, Мазнини: 15 г, Въглехидрати: 50 г
2. Макарони с карфиол и кашкавал, съставки:
- 90 г макарони (сготвени)
- 100 г розички карфиол (сготвени)
- 1 ч.л. горчица на прах
- 25 г кашкавал с високо съдържание на протеин
Макроси (включващи и соса от кашкавал): Калории: 576, Протеин: 30 г, Мазнини: 5 г, Въглехидрати: 59 г
3.Паста с риба тон, съставки:
- 90 г сготвена пълнозърнеста паста (тип фусили (fusilli))
- 1 малка консерва риба тон
- 25 г замразен грах
- 25 г сладка царевица от консерва или замразена
- 25 г кашкавал с високо съдържание на протеин
Макроси (включващи и соса от кашкавал): Калории: 495, Протеин: 41 г, Мазнини: 18 г, Въглехидрати: 52 г
4.Паста с бекон и печен лук, съставки:
- 90 г сготвена пълнозърнеста паста (тип пене (penne))
- Бекон, количество според личния вкус
- ¼ червен лук
- 25 г кашкавал с високо съдържание на протеин
Макроси (включващи и соса от кашкавал): Калории: 499, Протеин: 37 г, Мазнини: 24 г, Въглехидрати: 38 г
Метод на приготвяне
За направата на соса с кашкавал:
- Разтопете кокосовото масло в голям тиган на средна температура. След като маслото се разтопи, добавете брашното и разбърквайте добре в продължение на минута.
- След това, започнете бавно да добавяте горещото мляко, малко по малко докато междувременно бъркате, до получаването на гъст сос. След като сосът е готов и сгъстен, добавете настъргания кашкавал и овкусете със сол и пипер. Свалете тигана от огъня и оставете настрани.
За останалото:
- Сега е време да приготвите тавичките, в които ще изпечете макароните. За целта трябва да застелете дъното на една голяма правоъгълна тава с хартия за печене (както е показано във видеото). След това подредете 4 кутии за храна, които са устойчиви на високи температури, отрежете голямо парче алуминиево фолио, поставете по едно парче във всяка кутия и ги притиснете надолу, за да слегнат плътно към дъното на кутиите. Ако кутиите ви за храна са големи, може да използвате две отделни тави.
- Сега е време да разпределите различните съставки във всяка кутия! Добавете всяка комбинация от съставки в различна кутия и разпределете соса между всички кутии. Поръсете отгоре с настърган кашкавал и изпечете на 180°C градуса в обикновена фурна (НЕ в микровълнова) за 15 минути.
- Извадете от фурната и оставете да изстинат. След това съхранявайте в хладилник.
- Когато желаете да притоплите една порция, поставете в чиния и притоплете за 3-4 минути на пълна мощност или до желаната от вас температура. Насладете се на вкусен обяд или вечеря!
Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията.