Не сме сигурни какво прави сандвича с риба толкова добър, но просто не може да се отрече, че той незабавно ще ви изпълни с щастие.
Тази домашно приготвена рецепта от Ниал Къркланд (Niall Kirkland) е лесна и бърза идея, с която да разнообразите ежедневното си меню. Забравете старите замразени предложения от фризерите в супермаркета, никога няма да се върнете към тях, след като сте опитали този сандвич.
Това е идеалното предложение за вкусен обяд или вечеря, за да озарите онези мрачни, сиви дни. Най-хубавото е, че няма да са ви необходими векове, за да си го приготвите и определено ще останете приятно изненадани от крайния резулат. О, и в него има над 40 гр протеин. Невероятно, нали?
2 порции
Съставки
- 2 филета риба треска
- Сол и черен пипер на вкус
- 100 гр галета
- 2 яйца (разбити)
- 50 гр брашно
- 1 с.л. кокосово масло
- 4 филийки хляб (или опитайте да заместите хляба с протеинов такъв, арабска питка или лаваш)
- Микс от салати
- Чери домати
- 1 с.л. кисело мляко
- 1 с.л. майонеза
- 1 лимон или изцедете сокът му
- 2 с.л. ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне
- Първо нарежете филетата от треска на по-дебели ленти и оставете настрана.
- Подправете галетата със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Сега овъргаляйте треската в брашно, след това я потопете в яйцата и после в галета, като се уверите, че всички страни са добре покрити.
- Загрейте кокосовото масло в незалепващ тиган и добавете рибата. Пържете от едната страна за 4-5 минути, обърнете и повторете същото от другата страна.
- След десет минути ще са готови, но като алтернатива можете да ги изпечете за още 5-10 минути във фурната, за да сте сигурни, че са добре сготвени.
- Смесете всички съставки за сосът заедно в малка купа и сервирайте като гарнитура!
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.