Бърза рецепта за пикантна сьомга, която ще освежи обяда ви и можете да консумирате до 3 дни след приготвяне.
Тази пикантна сьомга е много лесна за приготвяне и ще издържи в хладилника до 3 дни след приготвяне. В допълнение към това, сьомгата е пълна с Омега-3 мастни киселини, които ще ви помогнат да поддържате и качвате мускулна маса. Супер, нали?
Съставки
3 скилидки чесън (нарязан)
1 лимон (нарязан на тънки шайби)
3 филета от дива сьомга
1,5 с.л. подправка каджун (или за да го направите по ваша интерпретация смесете щипка сол, пипер, чесън на прах, лук на прах, лют червен пипер (cayenne pepper), сладък червен пипер, сушен риган и мащерка)
1 с.л. зехтин
1 с.л. морска сол и черен пипер
180 г кускус (в изсушено състояние)
10-12 стебла от броколи
2 тиквички
Метод на приготвяне
1) Загрейте фурната на 160°C. Изрежете изсъхналите стебла на броколито (около 1 см) и направете тиквичките на спагети с определен за това уред или ги нарежете на тънки лентички. Поставете броколито в дълбока тава и след това покрийте с ред тиквички, чесън и лимон и овкусете с морска сол и черен пипер. Добавете и малко зехтин.
2) Останалият зехтин втрийте във филето от сьомга от двете страни заедно с подправката каджун. След това ги сложете върху зеленчуците така, че частта на сьомгата с кожата да остане отгоре. Печете за 25 минути и след това увеличете температурата до 180°C и печете за още 5 минути докато коричката стане хрупкава.
3) Сгответе кускуса според упътванията на опаковката и след това разделете количеството в 3 контейнера за храна. Разпределете сьомгата, зеленчуците и малко от лимона в трите контейнера и ги оставете да се охладят. Затворете контейнерите и ги оставете в хладилника. Можете да ги съхранявате там до 3 дни. Преди консумация ги затоплете в микровълновата на пълна мощност за 3 минути или докато станат горещи.
Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията.