Отидете в начална страница
recipes

Домашни смаш бургери | Рецепта с протеин

Домашни смаш бургери | Рецепта с протеин
Claire Muszalski
Регистриран диетолог12 месеца Ago
Вижте профила на Claire Muszalski

Вкусни, сочни и с много кашкавал. Това е перфектната рецепта за вечеря уикенда.  

Ако има едно нещо, което всички обичаме, то това е вкусен бургер. Тази рецепта ще ви изненада много приятно, защото включва всички класически съставки за бургер - маринован лук, бургер сос и разбира се сочно месо. 

Харесва ли ви как звучи? Има още много такива рецепти в сайта ни, които ви очакват. 

Порции 2 

Време за подготовка  

30 минути  

Време на притотвяне  

10 минути  

Съставки 

  • 300 г чиста телешка кайма 
  • Голяма щипка сол и черен пипер  
  • 2 с.л. сос уорчестър 
  • 1 ч.л. кокосово масло 
  • 2 парчета кашкавал 
  • 1 с.л. кетчуп 
  • ½ с.л. английска горчица 
  • 1 с.л. лека майонеза  
  • 2 с.л. нарязани кисели краставички 
  • 120 мл оцет от бяло вино 
  • 120 мл вода  
  • 2 с.л. захар 
  • 3 с.л. сол 
  • 1 с.л. черен пипер (несмлян)  
  • 1 пресен среден червен лук 

Начин на приготвяне 

  1. Започнете с мариноването на лука. В тиган смесете оцетът от бяло вино, водата, захарта, солта и черния пипер. Оставете да заври. След като захарта и солта се разтворят, оставете настрани, за да изстине.  
  2. Нарежете лука много на тънко и го сложете в буркан. След това излейте приготвената течност в буркана и оставете в хладилника. 
  3. Маринованият лук ще бъде готов след около 30 минути и може да се съхранява в хладилника до 2 седмици. 
  4. Пригответе другите съставки и направете соса, като разбъркате съставките до получаването на хомогенна смес. 
  5. Срежете хлебчетата хоризонтално на две половини и изпечете леко на затоплен тиган за около 2-3 минути. Намажете вътрешната част на всяко хлебче със соса, след това добавете салатка, кисели краставички и лук върху долната филийка. 
  6. За да приготвите месото, поставете телешката кайма в купа и овкусете със сол, черен пипер и сос уорчестър преди да разбъркате добре. Оставете настрани да си почине за 15 минути преди да разделите сместа на 4 и да оформите частите на топки.  
  7. Загрейте тигана много добре, добавете малко масло или олио и сгответе месото на две партиди от по 2 топчета, за да има достатъчно място в тигана, за да слегнат. 
  8. Използвайте шпатула, за да натиснете всяко топче и то да слегне. Гответе за около 60 секунди на страна и след това обърнете.  
  9. Сложете по едно парче кашкавал на всяко кюфте. След като кашкавалът се разтопи сложете месото в бургера. Повторете това действие за всеки бургер. 
  10. Завършете като добавите доматени резени, след това затворете бургера, като поставите горната филийка и се насладете на това прекрасно изкушение. 

Хранителна информация

Калории590
Общо мазнини21g
Общо въглехидрати53g
Протеин44g
Claire Muszalski
Регистриран диетолог
Вижте профила на Claire Muszalski

Клеър е регистриран диетолог чрез Академията по хранене и диететика https://www.eatright.org/ и сертифициран от борда здравен и уелнес треньор чрез Международния консорциум за здравно и уелнес коучинг. Има бакалавърска степен по биология и магистърска степен по клинична диететика и хранене от Университета в Питсбърг. Говоренето и писането за храна и фитнес е в основата на етоса на Клер, тъй като тя обича да използва опита си, за да помогне на другите да постигнат своите цели за здраве и тонус. Клеър също е сертифициран инструктор по колоездене на закрито и обича психическия и физически тласък, който получава от редовни курсове и йога. Когато не поддържа фитнес, тя се радва на спортните екипи на родния си град в Питсбърг или готви за семейството си в кухнята. Научете повече за опита на Клер тук

myprotein