Пресъздайте класика за сваляне на килограми, но с по‐здравословен заряд. Няма причина да не можете да се наслаждавате на вкусове и храна, които обичате, без да се отклонявате твърде далеч от каквито и да е цели, за които работите ‐ или да давате от трудно спечелените си пари на „Достави“. С тази проста рецепта можете да се насладите на вкусна порция свежи пролетни рулца с найневероятния сос за потапяне, който някога сте опитвали (извинявайте, ако звучи драматично, но това е истината). Показахме две различни опции за пълнене, едната напълно веганска, а другата с извара, така че би трябвало да можете да зарадвате всички свои приятели и семейството с тези еластични пролетни ролца. Няма нищо, което да ви попречи да експериментирате със собствен пълнеж ‐ разменете любимите си зеленчуци или дори опитайте да добавите малко настъргано сварено месо!
За да приготвите 8 рулца са ви необходими: Продукти:
- 100 гр оризово фиде
- 10 г пресен кориандър (ситно нарязан)
- 10 г прясна мента (ситно нарязана)
- 1 супена лъжица лек соев сос 8 листа кръгла оризова хартия вода
- 12 варени скариди (по желание)
- 1 морков (обелен)
- ½ краставица (нарязана на жулиени)
- 1 жълта чушка (на жулиени)
- 1 червена чушка (жулиени)
- ¼ червено зеле
- Шест листа маруля
- 125 гр изцяло натурално фъстъчено масло (ако имате алергия към ядки, опитайте да замените с тахан!)
- 1 част пресен джинджифил (обелен и пресован)
- 2 с.л. сок от лайм
- 2 скилидки чесън (пресован)
- 1 супена лъжица сладък соев сос
- 1 супена лъжица сусамово масло
- 4 супени лъжици сос хайсин
- 1 червено чили (нарязано на ситно)
Начин на приготвяне: 1.Първо, пригответе вашето оризово фиде, като ги добавите в голяма купа и смесите с нарязания сос от кориандър, мента . Заделете ги настрани.
2.Подгответе всичките си съставки за пълнене, така че всички зеленчуци да бъдат нарязани на фини филийки, кръглата оризова хартия, готова в чиния, и подготвената смес от оризово фиде наблизо. Ще ви трябва и плитка купа или чиния с вода, също.
3.След това поставете лист оризова хартия във водата и оставете да кисне за 30 секунди.
4.Извадете хартията внимателно, като внимавате да не я разкъсате, след което я поставете върху влажна, чиста памучна кърпа. Откриваме, че това е най‐добрата повърхност за изграждане на вашите пролетни рулца, тъй като помага да се предотврати залепването и разкъсването.
5.Сега сглобете вашия пълнеж в линия върху оризовата хартия, малко под центъра. Не забравяйте да оставите около 2 см пролука в двата края на пълнежа, за да си осигурите достатъчно място за сгъване на хартията. Започнете с ивиците зеленчуци, след това няколко листа маруля и накрая с оризовото фиде.
6.Внимателно сгънете върху хартията, така че краищата на пълнежа първо да бъдат покрити, след това да се сгънат отдолу, за да се увие ролката върху пълнежа. Трябва да имате стегнато пакетче.
7.Повторете за останалите съставки, докато имате 8 равномерно напълнени пролетни рула. Нарежете всяко на половина и след това оставете настрана, докато правите сатаевия сос.
8.В малка купа добавете фъстъченото масло, джинджифила, чесъна, сока от лайм, соевия сос, сусамово масло и чили и разбъркайте старателно с вилица. Трябва да получите гладка, гъста консистенция.
9.Сервирайте пресните пролетни рулца с изобилие от соса за потапяне в странична купа и се насладете веднага!
Хранителна информация за пролетни рулца с порция сос Калории 73 Белтъци 3.9 г Въглехидрати 14.5 г Мазнини 0.4 г
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.