Кой казва, че не можеш да имаш собствени крилца в сряда у дома? Намерете начин как да си приготвите всяка вкусотийка ,която ви е на душа и спестете парите и време за доставки на скъпи храни. С тази рецепта ние ви връщаме тези вкусни сочни азиатски крила, които да направите в уюта на собствения си дом. И какво по‐добро време от сега да тествате тази нова рецепта? Сервирана с хрупкава здравословна салата от зеле, това е идеалната вечеря, която да върне усмивката на лицето ви.
Съставки:
За сочните крила:- 100 г царевично брашно
- 1 супена лъжица сол
- 1 супена лъжица пипер
- 1 кг пилешки крилца
- Нискокалоричен спрей за готвене
- 1 супена лъжица сусамово масло
- 2 скилидки чесън (пресован)
- 2 с.л. джинджифил (настърган)
- 4 супени лъжици лек соев сос
- 4 супени лъжици тъмен соев сос
- 3 супени лъжици сладък соев сос
- 4 супени лъжици сладко-кисел сос без захар Мyprotein
- 1 червена зелка (нарязана на ситно)
- 4 моркова (настъргани)
- 1 ч.л. сол 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:1.Първо, загрейте фурната до 180 ° C.2.В голяма купа направете покритието за крилата, като добавите царевичното брашно, солта и черния пипер и разбъркайте добре. 3.След това добавете всяко пилешко крило към сместа и не забравяйте да го обърнете, така че да е напълно покрито с брашно.4.Поставете всяко крило върху тава за печене, която е напръскана с нискокалоричен спрей за готвене или намазана с кокосово масло.
5.След това гответе пилешките крилца за 50 минути, като ги обърнете от двете страни. Междувременно пригответе здравословната салата, като добавите ситно нарязаното червено зеле в голяма купа. Добавете моркова, солта, лимоновия сок и сусамовото масло ‐ след това разбъркайте с чифт вилици, за да сте сигурни, че всичко е смесено добре и равномерно покрито в дресинга.6.След като пилешките крилца са изпечени, извадете ги от фурната и поставете на една страна, докато приготвяте сочния азиатски сос. Поставете голяма тенджера или уок на среден огън, след което добавете сусамовото масло, чесъна, джинджифила, соевия сос и сладкия лют червен сос без захар.7.Разбъркайте добре и оставете да къкри, докато сосът се сгъсти и забълбука. След това добавете изпечените пилешки крилца ‐ обръщайте ги с щипки или лъжица, за да сте сигурни, че всички те са равномерно покрити. Оставете за минута‐две, след което извадете от тигана. Подредете пилешките крилца и сервирайте с купа здравословна салата!
Хранителна информация за порция: Сочни крилца /Здравословна салата Калории 508cal/ 92cal Белтъчини 51г/ 2г Въглехидрати 19г/ 16г Мазнини 24г /2.6г
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.