Вероятно сте свикнали хората да ви казват да намалите въглехидратите, нали? Е, въпреки лошата слава, която получават, въглехидратите всъщност играят много важна роля за подобряване на вашето настроение и начина, по който се държите.
Яденето на въглехидрати задейства навлизането на триптофан в мозъка, което от своя страна насърчава чувството за благополучие. Това е така, защото тялото използва триптофан, за да подпомогне производството на серотонин, който играе ключова роля за поддържането на здравословен цикъл на сън и стабилно настроение.
Тази бърза и лесна рецепта за пълнени чушки е идеалният начин да получите здравословна порция въглехидрати с нисък ГИ, тъй като те са пълни с булгур, който е пълнозърнест, съдържащ големи количества витамини, минерали и фибри. Те също така имат страхотно съдържание на протеини благодарение на вкусния пълнеж от телешка кайма - идеален за да ви помогне да постигнете вашите ежедневни цели.
Насладете им се веднага - обилно поръсени с настърган чедър - или ги порционирайте за вашата храна през седмицата.
Продукти:
3 големи чушки
1 глава лук (ситно нарязан)
2 с.л. зехтин
500 г постна телешка кайма
1 супена лъжица смесени билки
1 супена лъжица доматено пюре
Сол, пипер
200 г булгур (изплакнат и отцеден)
400 мл зеленчуков бульон
Пресен магданоз
Настърган чедър (по избор)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 ° C.
Изплакнете, разполовете и махнете семките от всички чушки. Поставете ги върху тава за печене (с отворена страна нагоре), поръсете с малко зехтин и щипка сол и след това печете 10 минути. Извадете от фурната и оставете да се охладят. Дръжте фурната включена, но намалете до 180 ° C.
През това време запържете наситнения лук в зехтина, докато омекне. След това добавете телешката кайма и я разчупете с лъжицата си, така че да получите равномерни малки парченца. Пържете 5 минути при непрекъснато бъркане.
Подправете със сол и черен пипер, след това добавете сухите смесени билки и разбъркайте с доматеното пюре.
Добавете изплакнатия и отцеден булгур, като разбъркате добре, така че всичко да се смеси, и след това добавете зеленчуковия бульон. Включете котлона на слаб огън и оставете да къкри 10 минути, докато булгурът поеме всички течности.
Сложете лъжица телешко месо и булгур във всяка половинка чушка и поставете за печене в тавата.
Печете чушката за 10 минути при 180 ° C.
Сервирайте веднага обилно поръсени с настърган кашкавал /чедър/ и малко пресен магданоз.
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.