Нашата свежа салата с диня и сирене е вечната лятна класика. Тя се приготвя много лесно и е богата на неповторими вкусове и хрупкава текстура.
Вкусът на сиренето идеално подхожда на сладката диня, а това е комбинация, която много от нас обожават. През горещите слънчеви летни дни, когато искате нещо леко и вкусно, салатата с диня и сирене е възможно най-добрият избор.
Силно препоръчваме да я приготвите предварително и да я вземете с вас на работа, защото ще очаквате обяда с нетърпение през цялото време. Можете също така да я приготвите и следващия път, когато организирате барбекю с приятели или очаквате гости.
Порции 2Съставки
- 300 г диня (нарязана на кубчета)
- 120 г сирене (нарязано на кубчета)
- 10 г кедрови ядки
- Свежа мента
- 5 г мед
- Сол и пипер на вкус
- Лимонов сок
Начин на приготвяне
- Първо, сложете нарязаната диня и сирене в голяма купа и внимателно разбъркайте.
- Поръсете с пресни ментови листа и след това оставете настрани.
- Сега пригответе дресинга като добавите меда, лимоновия сок, солта и пипера в малка купичка и разбъркайте добре.
- Изсипете дресинга при съставките в голямата купа и поръсете с ядките.
Хранителна информация
Калории | 207 |
---|---|
Общо мазнини | 12g |
Общо въглехидрати | 15g |
Протеин | 11g |
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.