Пиле „Алфредо“ е любимата за всяко домакинство рецепта, като подходяща храна от най-висок клас.
С тази лесна за изпълнение рецепта персоналният треньор и онлайн фитнес инструктор, Джес Лейла, споделя своя здравословен прочит на това класическото ястие.
Като заместите тежката сметана, която е ключова част от пиле „Алфредо“, незабавно намалявате калориите и съдържанието на мазнини в това ястие, но за да запазите вкуса използвайте сос, който включва пилешки бульон, обезмаслено мляко и малко брашно, за да се сгъсти .
Придържането към диета не означава да пропускате ястията, които обичате!
За две порции- 2 пилешки гърди (на кубчета)
- Нискокалоричен спрей за готвене от тиквено масло
- Сол, черен пипер
- 1 ч.л. подправка с чесън и билки
- 120 г паста - пълнозърнесто пене
- Кубче бульон от пилешко месо (разтворено във вода)
- 50 мл обезмаслено мляко
- 1 супена лъжица обикновено брашно
- 200 гр спанак
- сирене пармезан
1) Първо, загрейте малко тиквено масло за готвене /спрей/ в тиган и добавете парченцата пилешки гърди. Подправете със сол и черен пипер и гответе, докато станат от розово до златисто кафяво.
2) Междувременно сварете вода, за да започнете да готвите пастата си. Добавете врящата вода към тиган със сос с тестените изделия и следвайте инструкциите на опаковката (обикновено гответе 12-15 минути).
3) След като пилето се сготви докрай, оставете настрана. В същия тиган започнете да правите соса, като добавите пилешкия бульон заедно със супена лъжица брашно. Разбърквайте непрекъснато, за да премахнете бучките и след това добавете млякото. Продължавайте да бъркате соса на умерен огън, за да може да се сгъсти.
4) Добавете подправка от чесън и билки и спанака. Разбъркайте соса и оставете спанака да омекне.
5) Отцедете варените си макарони и след това ги добавете в тигана със соса си, заедно с варените пилешки парчета. Смесете всичко добре, така че всичко да се комбинира.
6) Сервирайте в купички и поръсете с пармезан.
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.