Отидете в начална страница
recipes

Тортиля с яйца | 10-минутна рецепта за обяд 

Тортиля с яйца | 10-минутна рецепта за обяд 
Lauren Dawes
Сценарист и редактор2 години Ago
Вижте профила на Lauren Dawes

Опитайте тази лесна и бърза рецепта за следващия ви високопротеинов обяд. 

Всичко ще бъде готово за по-малко от 10 минути, а само си представете вкусния пълнеж с кашкавал и питателни яйца. Със сигурност това е перфектният начин да преборите глада на обяд или по всяко друго време от деня, когато имате нужда от енергия. Тази рецепта е сигурен начин да задоволите гладът и може лесно да се разнообрази с каквито зеленчуци имате или са ви останали от друго ястие.  

Всичко, което ви е нужно е само един тиган, а това означава, че ще имате възможно най-малко чинии за миене. Просто перфектно! 

Порции 1 

Време за подготовка 

5 минути 

Време за приготвяне 

6 минути 

Съставки 

  • 2 питки тортиля 
  • 3 яйца 
  • 1 ч.л. червен пипер 
  • 0.5 ч.л. сол 
  • 0.5 ч.л. черен пипер 
  • 1 ч.л. лук на прах 
  • 100 г нискокалоричен нискомаслен кашкавал (настърган) 
  • За сервиране: Сос без захар 
 

Метод на приготвяне  

  • Затоплете голям незалепващ тиган на среден огън и след това внимателно поставете в него една питка тортиля в центъра му.  
  • Счупете яйцата директно върху питката в тигана и добавете червения пипер, лука на прах, солта и черния пипер. След това използвайте вилица, за да разбъркате всичко заедно. Покрийте тигана с капак и го оставете да се готви за 2-3 минути.  
  • Премахнете капака и добавете настъргания кашкавал, за да образува най-горния слой на ястието. След това добавете и втората питка тортиля върху първата. Отново сложете капака и гответе така за още 2 минути.  
  • Махнете капака и покрийте тортилята с голяма чиния. Внимателно вдигнете тигана (от дръжката) и го обърнете наобратно, за да може тортилята са остане в чинията. Отново върнете всичко в тигана, за да може да се сготви и другата страна на питката. Гответе така за още 2-3 минути.  
  • След като всичко е готово, махнете тигана от огъня и оставете ястието да се охлади за няколко минути преди да нарежете питката на четвъртинки. После можете да му се насладите като добавите и сос без захар. Внимавайте да не се изгорите с горещия кашкавал.  
Lauren Dawes
Сценарист и редактор
Вижте профила на Lauren Dawes

Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.

През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.

Научете повече за Лорен тук.

myprotein