Новата ни веган рецепта е супер завладяваща експлозия от вкусове и съдържа само продукти от растителни източници.
Ниал Къркланд ни е приготвил още една прекрасна вечеря с веган съставки като патладжан, за да ни помогне да направим много вкусна масала. Тя е всичко, което бихте искали да бъде едно засищащо ястие.
Не е за вярване колко е лесна за приготвяне, но ни се доверете, защото сме сигурни, че ще я приготвите повече от веднъж.
Порции 3
https://youtu.be/vsuLHcaDikQ
Съставки
За патладжана:
2 патладжана (нарязани на парчета)
1 ч.л. куркума
1 ч.л. кимион
1 ч.л. 100% Кокосово масло
За другото:
1 с.л. 100% Кокосово масло
1 червен лук (ситно нарязан)
1 ч.л. чесън
1 ч.л. джинджифил
½ ч.л. кимион
½ ч.л. кориандър
½ ч.л. куркума
½ консерва дребни домати
250 мл зеленчуков бульон
200 мл нискомаслено кокосово мляко
Шепа нарязан кориандър
Метод на приготвяне
Загрейте фурната на 200°C.
Първо, пригответе патладжана. След това добавете една чаена лъжичка кокосово масло, куркума и кимион към нарязания патладжан и разбъркайте добре.
Изпържете патладжана на висока температура за 10 минути, разбърквайки периодично, за да може да се сготви от всички страни, до леко покафеняване. Ако количеството е твърде голямо, за да се приготви наведнъж, разделете го.
След като патладжанът е готов, прехвърлете го в тава за печене и го сложете във фурната за 15 минути.
Междувременно, затоплете една супена лъжица кокосово масло на голям, дълбок тиган и изпържете червения лук в него за 5 минути.
После добавете доматите от консервата и ги намачкайте добре с лъжица.
Изпържете и тях за 5 минути. Добавете подправките и разбъркайте, а след това добавете и една супена лъжица вода. Разбъркайте отново и оставете да къкри за 5 минути до сгъстяване на соса.
Следва да добавите сготвените патладжани и да разбъркате добре. После добавете зеленчуковия бульон, кокосовото мляко и кориандъра.
Разбъркайте добре и оставете да къкри за 15-20 минути, бъркайки от време на време до сгъстяване на соса.
Сервирайте с ориз басмати и свеж кориандър.
Хранителна информация
Калории | 379 |
---|---|
Общо мазнини | 12g |
Общо въглехидрати | 55g |
Протеин | 8g |
Лорен е родена в южната част на Англия и има специалност английска литература. Винаги е обичала да плува, а през последните няколко години също се занимава с тренировки за сила и тежести. Лорен също активно се усъвършенства всяка седмица в часовете по йога.
През почивните дни тя се радва на брънч и често прави и опитва нови ястия с други съквартиранти - особено след като всички заедно решиха да нарушат навика на студента да яде само паста. Е, и най-важното, тя твърдо вярва, че най-важното за поддържане на равновесие е във фитнеса и излизането с приятели.
Научете повече за Лорен тук.