Тази вкусна смес за веган бисквитки бързо ще ви стане любимата рецепта за нещо сладко, което освен да задоволи глада ви ще ви помогне и да отслабнете. Рецептата е много лесна за приготвяне. Просто смесете съставките и хапвайте!
Нахутът е много по-разнообразен отколкото някога сте смятали! Забравете за хумуса или дори фалафелите. Сега можете да използвате нахута и в десертите си. Той ще прибави фибри, протеин и най-различни витамини и минерали към сладкото, което приготвяте. Уверяваме ви, че тази веган рецепта за смес за бисквитки няма да има вкус на нахут.
Използвайки кокосово брашно, веган тестото може спокойно да се консумира сурово и също така е без глутен, което го прави перфектно за хора с непоносимост към глутен.
Ако искате да увеличите дозата протеин в рецептата можете да добавите любимия си веган протеин. Просто добавете малко мляко без лактоза заедно с протеина на прах и сте готови.
Порции: 1 купа (приблизително 8 порции)
Съставки
- 240 г нахут (изцеден от 400 г консерва)
- 60 г кокосово масло (разтопено)
- 60 мл кленов сироп
- 8-10 капки Flavdrops Ванилия или 1 ч.л. Ванилов екстракт
- Щипка сол
- 3 с.л. Кокосово брашно
- 2 с.л. Органични какаови зърна или шоколадови парченца
Метод на приготвяне
Хранителна информация
Калории | 136 |
---|---|
Общо мазнини | 8g |
Общо въглехидрати | 13g |
Протеин | 2g |
- Първо сложете изцедения нахут в блендер или кухненски робот и смесете съставките с негова помощ до получаването на гладка смес.
- Добавете кокосовото масло, кленовия сироп, Flavdrops и солта и отново включете уреда, за да се смесят съставките.
- След това постепенно добавете и кокосовото брашно докато уреда все още работи, до получаването на консистенция на тесто. Може би няма да се наложи да използвате цялото количество брашно.
- Изсипете тестото в купа, добавете шоколадовите парченца и разбъркайте. След това загребете голяма лъжица от сместа и опитайте направо от купата.
Дженифър Блoу е нашата диетоложка, официално регистрирана в Асоциацията по нутриционисти - Регистърът на компетентните и квалифицирани диетолози във Великобритания. Притежава бакалавърска степен по наука за храненето и магистър по научни изследвания в областта на храненето. В момента изследва резултатите от изследванията за използването на спортни добавки за фитнес и фитнес. Известни списания за виртуално пространство като Vogue, Elle и Grazia многократно са цитирали научната експертиза на Дженифър в изследването на подходящи диетични режими и здравословен начин на живот. Експертизата на Дженифър е изключително широка: тя е направила проучвания с Националната здравна служба за ефектите на различните диети върху организма, проучила е ефектите от приема на добавки, съдържащи омега-3 мастни киселини, и ефектите на бързата храна върху здравето. Тя представи резултатите от последните си изследвания на годишната конференция по хранене. Тя постоянно повишава нивото си на професионализъм и посещава множество събития, за да си осигури място на върха. Научете повече за Дженифър тук. В свободното си време Дженифър се радва на туризъм и колоездене, а когато разгледа постовете си, ще откриете, че обича да доказва, че здравословната диета не е същата като глада и лишенията.