Направен от изцяло здравословни продукти, този веган бананов хляб е всичко, което бихте могли да си пожелаете. Лесно,бързо и супер вкусно за правене. А вас какво ви спира?
Съставки
2 банана
75 г кокосова захар
1 с.л. 100% кокосово масло
1 мерителна лъжица веган протеинова смес (аромат на банан)
85 г брашно от елда
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. бикарбонат
Щипка морска сол
60 мл бадемово мляко
За топинга:
45 г малини
2 ч.ч. сироп без захар
Кокосов крем
Начин на приготвяне
Загрейте фурната си на 180 градуса и покрийте подходяща тава с хартия за печене.
Добавете бананите, кокосовата захар, олиото и фъстъченото масло в кухненски робот или миксер и смесете всички съставки заедно.
Пресейте всички сухи съставки и ги изсипете в кухненския робот и отново блендирайте, до получаване на хомогенна смес. Добавяйте бадемовото мляко постепенно на малки количества, докато прецените, че тестото е с правилна консистенция.
Прехвърлете сместа в тавичката и поставете във фурната да се пече около 25 минути. Хлябът трябва да е придобил златиста коричка отгоре.
Прехвърлете в чиния и оставете да се охлади напълно.
В тенджета сложете малините и внимателно добавете 1-2 ч. л. от сиропа без захар. След като плодовете се сготвят добре, излейте соса върху банановия хляб и оставете да попие.
Най-отгоре залейте с кокосов крем и посипете с още плодове.
Приятен апетит!