Органични какаови бутони
Органични пресирани какаови бутони
Какво представляват?
Съдържащи множество активни субстанции, какаовите зърна са суровата база за създаването на шоколада. Произлизащи от тропичния климат на Южна Америка, дървото Theobroma cacao е считано за свещено сред племената на маите и ацтеките. Сами по себе си какаовите зърна са суперхрана , тъй като съдържат разнообразни нутриенти. Произведени от фермери на органични храни и събирани на ръка и са подлагани на ферментация, за да се намали тяхната естествена горчивина. Какаковата маса се получава като зърната се пресоват, до какаова паста. Пастата се стопява, за да се получи какаова маса, която после се охлажда и пресова, за да се получат какаовите бутони. Organic Cacao Liquor Buttons са сертифицирани като органични от The Soil Association с код GB-ORG-05.
Какви са ползите?
Какаовата маса е храна с много приложения. Може да се ползва в напитки, десерти, конфекция. Просто добавете подсладители и ползвайте, както бихте използвали обикновения шоколад за готвене.
- 100% Органични
- Богати на фибри
- 14.5гр протеин на 100 гр.
Какаовата паста може да се ползва в напитки, десерти и конфекция. Просто добавете подсладители и използвайте, какато бихте ползвали обикновения шоколад за готвене.
Съхранявайте на хладно, сухо място, защитено от директна слънчева светлина. Да се ползва заено с балансирана диета и активен начин на живот. Подходящ за вегетарианци и вегани.
Хранителна стойност
На 100 гр. Енергия 2585 kJ/625 kcal Мазнини 53 g от които наситени 32 g Въглехидрати 17 g от които захари 3 g Влакнини 11 g Протеин 15 g Сол 0.10 g
100% Органични какаови зърна(без обвивките)
Често купувани заедно
